Mini ferdig i TV 2: - Tror kona blir veldig glad for å se meg i helgene

Jahn Ivar «Mini» Jakobsens tid i TV 2 nærmer seg slutten. Dette husker han best.

Publisert Publisert

FERDIG I TV 2: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen slutter i TV 2 etter årets eliteseriesesong. Han har jobbet i kanalen siden 2000. Foto: DIGITALSPORT

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

— Jeg har hatt drømmejobben. Jeg kunne godt hatt den resten av livet.

Det sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

Onsdag kom nyheten om at Mini er ferdig i TV 2 etter årets eliteseriesesong. Etter 17 år som fotballekspert for kanalen forlenges ikke kontrakten.

Det samme skjer med en rekke andre fotballprofiler som har vært tilknyttet TV 2. Bakgrunnen for de store endringene er at TV 2 er inne i sin siste sesong med rettigheter til eliteserien. Discovery vant kampen om rettighetene for norsk fotball for de neste seks sesongene.

— Det har egentlig bare være vært en helt herlig tid. Men nå er det på tide å bytte jobb. Sånn blir det når rettigheter forsvinner, sier Mini.

Bakgrunn:

Les også

«Mini» ferdig i TV 2

— Eventyr å jobbe md Davy

Mini ble serie- og cupmester med Rosenborg i 1999. 22. mars 2000 avsluttet han spillerkarrièren hjemme på Lerkendal mot Real Madrid. Derfra var veien kort til jobb i TV 2. Han trekker spesielt frem samarbeidet med TV 2-profilen Davy Wathne.

PARTNERE: Mini mener det har vært som et eventyr å jobbe med Davy Wathne. Her er de sammen med RBK-legenden Nils Arne Eggen. Foto: DIGITALSPORT

— Å jobbe sammen med Davy har vært en opplevelse og et eventyr uten like. Jeg spilte min siste kamp i mars 2000 og var med TV 2 til EM i Belgia den sommeren. På den tiden var det nesten bare jeg og Davy som jobbet med fotball. Vi gjorde det meste. Det jeg husker best fra den turen var at vi intervjuet noen kyr ute på et jorde. Og kjøreturene med Davy er en opplevelse i seg selv, minnes Mini.- Det har vært utrolig artig på mesterskap, for ikke å snakke om alle rundene på Tippeliga-arenaer. Jeg er blitt tatt så godt imot rundt omkring. Det er mange som har gjort sitt for at TV 2 skal ha gode premisser. Jeg har vært privilegert, fortsetter 50-åringen.

Les også

Wales-sjefen «avslørte»: Starter med Pelé, Maradona og Zico...

Fikk jobb etter tre uker

Discovery har fra neste sesong ansvaret for norsk fotball, og har fra før sikret seg rettighetene til landslagets kvalifiseringskamper.

Derfor kom det ikke som noen overraskelse på Mini at kontrakten med TV 2 ikke forlenges. Han bedyrer at han ikke har noe vondt å si om TV 2. — Jeg har skjønt det selv. Det jeg har jobbet med i TV 2, har ikke TV 2 lenger. Da har jeg bare tenkt at nå hadde jeg ett år på meg til å skaffe en jobb. Og det fikk jeg allerede etter tre uker, forteller Mini.

OPP-NED: Mini Jakobsen er saltofeiringens gudfar i norsk fotball. Foto: NTB Scanpix

Livet etter fotballen

Jobben det er snakk om er nettverksfirmaet Nordic Arena i Trondheim. Han har hatt en 30 prosents stilling i år, kombinert med jobben i TV 2. Ved nyttår går han inn i full stilling.

— Jeg har vært heldig. Jeg går fra en kjempejobb til en kjempejobb, fastslår Mini, før han forklarer:

— Det er en veldig interessant jobb. Det handler om nettverksbygging, at firmaer i Trondheim skal skape relasjoner seg imellom. Det er 130 firmaer som er medlemmer i det nettverket.

— Min jobb vil handle om å legge en årsplan for hva vi skal gjøre og hva vi skal tilby medlemmene. Så vil det handle om å dra rundt og besøke medlemmene og passe på at de er fornøyde. Jeg skal skape gode relasjoner og god stemning, og det er noe jeg forhåpentligvis er god til, sier han.

Les også

Mourinhos første United-kjøp har fått 20 gule kort på to sesonger

For første gang skal Mini jobbe med noe helt annet enn fotball. Hvordan blir det?

— Det blir selvfølgelig spennende. Jeg var 17 år da jeg skrev kontrakt med Bodø/Glimt, og har jobbet med fotball siden. Det er litt spesielt. Men jeg er ung ennå, knapt 50 år, så jeg skal ikke si at det aldri mer blir fotball, smiler Mini.

GOD STEMNING: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen sammen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Foto: NTB scanpix

Tror kona blir fornøyd

Mini var frem i ett år sportslig leder i 2.-divisjonsklubben Strindheim, frem til stillingen ble kuttet i desember i fjor. Tidligere har han lansert seg selv som en naturlig kandidat for sportslig leder-stillingen i Rosenborg, før Stig Inge Bjørnebye fikk jobben noen måneder senere.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen ser ikke for seg at han ikke vil returnere til fotballen i en eller annen rolle.

— Jeg tror jo det. Jeg mener selv at jeg har ok kunnskap på og utenfor banen. Jeg har Norges nest høyeste trenerutdannelse. Jeg har vondt for å si at det aldri mer blir fotball. Men akkurat nå går jeg til en bra jobb. Jeg tror kona blir veldig glad for at jeg er ferdig klokken fire på fredager og ikke skal å jobb igjen før på mandag. Det har vært mye reising. Det er nok en del flyvertinner i SAS som kommer til å savne meg, ler Mini.

Husker du denne?

Les også

Mini ferdig som sportslig leder i Strindheim

De første helgene etter TV 2-exiten, har han uansett planer om å gjøre noe helt annet enn å frekventere eliteseriearenaer.

— De første helgene blir det nok ski på Oppdal, sier Mini.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering