Tutta om suksessen i Tigers fotspor: - Han forstår meg

Store endringer og nytt samarbeid har gitt resultater.

Butch Harmon, Tiger Woods' tidligere trener, hjelper Suzann Pettersen.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

En måned etter hun vant sin første LPGA-turnering på nesten to år, har Suzann Pettersen en ny triumf i sikte. Torsdag starter US Women's Open, årets tredje Master-turnering, på Lancaster County Club i Pennsylvania.

— Jeg føler meg veldig komfortabel nå. Jeg har brukt dagen på å bli kjent med banen og legge en god plan for de neste dagene, forteller Tutta på telefon fra USA.

Les også

- Tigers fall er det største i idrettshistorien

Banene på Lancaster Country Club er et nytt bekjentskap for golfstjernen, men hun har uansett god kontroll.

NUMMER TRE?: Suzann Pettersen har to seiere i Master-turneringer tidligere i karrieren. På torsdag starter jakten på den tredje under US Women's Open.

— Jeg har spilt mye i dette området, og banene er veldig like. Det er klassiske golfbaner. Det er trær, høy rough og lange, smale baner. Men det er fullt mulig å være aggresiv å spille offensiv golf her, forteller hun.

Nummer fem i verden

Den siste uken har hun reist USA rundt og spilt golf og frigjort tid for å kunne ha en så god oppladning til Master-turneringen som mulig.

— Jeg har brukt tiden godt. Nå kan jeg bruke de neste dagene på å samle så mye energi som mulig til torsdag. For det blir fire lange dager, sier Pettersen. Og det kan bli fire lange dager helt i toppen av resultatlistene. Etter et trøblete fjorår, mye preget av en ryggskade, er hun tilbake i favorittsjiktet.

Les også

Golfsensasjon av Vetle (20) fra Bergen

Etter seieren LPGA-seieren i Canada i starten av juni, er hun nummer fem på verdensrankingen.

— Når ting funker, så vinner jeg. Det er ikke noen endring i det. Men det er kult å vite at der jeg er nå, holder til å vinne, sier hun om seieren.

Vellykkede endringer

Uken etter ble det en delt syvendeplass i Master-turneringen KPMG Women's LPG Champonships, etter at hun lenge lå an til en plass på pallen.

— Jeg føler jeg spiller bra nå og at jeg får god respons. Jeg treffer flere greener, som har vært min styrke, sier hun.

— Nå man gjør endringer, så da må man må ta tiden til hjelp. Det er kun deg selv som vet hva endringene gjør, legger hun til.

For Pettersen gjorde flere endringer etter 2014. Blant annet byttet hun trener til Butch Harmon, Tiger Woods' tidligere trener. Da trenerskiftet ble offentliggjort, sa Tutta at for henne var «det viktigste med en trener kunnskap og kjemi». Syv måneder inn i samarbeidet er kjemien på topp.

— Dette funker veldig bra. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø. Han forstår meg og jeg forstår han. Han ser potensialet i meg, og det inspirerer. Han vil alltid bryte nye grenser, sier Tutta om treneren.

Tøff utfordrer

Og framgangen under Harmon, kan resultere i den tredje Master-seieren til Tutta i karrieren. Men skal det bli det, må hun slå verdensener Inbee Park fra Sør-Korea. 26-åringen har tre Master-seiere på rad. Den forrige seieren, for litt under en måned siden, var hennes tredje på rad i KPMG Women's LPG Championship.

- Hva skal til for at du skal være fornøyd etter helgen?

— Vi legger en strategi nå på hvordan man skal komme seg rundt på færrest slag. Så får vi se om det holder til seier. Nå føler jeg ting er på stell og jeg har gjort mye bra i det siste. Så jeg spiller for å være med på søndag ettermiddag, sier den norske golfstjernen.

Publisert