Nå kommer det bok og TV-dokumentar om Tutta

Suzann Pettersen er nesten mer kjent i utlandet enn i Norge. Det kan det bli en forandring på. Nå kommer det både TV-dokumentar og bok om henne.

STJERNE: Suzann Pettersen skal bli like stor i Norge som hun er i utlandet. Her med egen bil, sponset av Evian Masters i fjor.
  • Arne Hole
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Tutta er en snartur hjemom Norge, og internasjonal presse følger med. I dag og i morgen er hun i Lofoten i regi av Innovasjon Norge. Både den spektakulære golfbanen i Lofoten og Oslo-jenta skal promoteres. Syv-åtte internasjonale golfmagasiner og CNN er med i reisefølget.

Dette er bare begynnelsen på å styrke merkevaren Suzann Pettersen, som manager Geir-Olav Killingstad har jobbet med i to år.

2016 kan bli et stort Tutta-år.

  • OL i Rio 2016 har vært et langsiktig mål for en av verdens beste golfspillere de siste ti årene.
  • TV 2 kommer med seks-åtte programmer à 45 minutter om Tuttas liv og karrière. Dokumentaren sendes i beste sendetid i april-mai – og med reprise i juli, måneden før OL.
  • Bjørge Stensbøl og Arne Jørstad Riise kommer med boken «My life», etter OL i Rio.

Blir fulgt i to år

Underholdningsavdelingen i TV 2 har allerede i ett år fulgt Tutta og hennes forskjellige gjøren og laden. Og de skal følge med ett år til.

– Våre langrennsløpere er langt mer kjent i Norge enn det Tutta er. De er mye mer på TV. Gjennom TV 2-dokumentaren håper jeg at det norske folk skal få øynene mer opp for det Tutta står får. Og ikke minst håper vi at Tutta kan bidra til å trekke flere unge til golfsporten, det trenger den, sier Killingstad, som også håper å få markedsført Tutta som jenta med det store hjertet.

Les også

Superrunde av Tutta i USA

– Hvilke andre norske idrettsutøvere har i ti år arrangert sin egen juniorturnering? Og hvilke andre har greid å skrape sammen tre millioner kroner til Right To Play? spør Killingstad.

– Vi må medgi at hun på banen ofte har sett litt innadvendt ut, men det er fordi hun går inn i sin egen konkurranseboble. Utenfor banen er hun en gladjente med glimt i øyet som stiller opp på mye. Hvilke andre norske idrettsutøvere har i ti år arrangert sin egen juniorturnering? Og hvilke andre har greid å samle sammen nesten tre millioner kroner til Right To Play? spør Killingstad.

Også egen pengeinnsamling går det bra med. Tutta har firedoblet inntektene fra samarbeidspartnerne siden 2013. Og selve spilleinntektene passerte ti millioner dollar i fjor.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. McIlroy knusende overlegen på PGA-touren

  2. Norsk golfjente falt på isen - ble bedre i golf

  1. Golf
  2. Suzann Pettersen
BT anbefaler

Store forskjeller mellom kommunene. Her får innbyggerne billigere strøm.

Flere kommuner i Vestland innfører fast lavpris til innbyggere og næringsliv.

LES SAKEN