Pedersen og Barmen straffet av Brann etter barbesøk

Brann-spillerne Marcus Pedersen (24) og Kristoffer Barmen (21) var tidligere i januar utestengt fra lagets fellestreninger. Det er brudd på disiplinærregler som ligger bak.

Marcus Pedersen (t.v) og Kristoffer Barmen ble utestengt fra fellestreninger hos Brann.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann Stadion (bt.no): Den konkrete episoden som utløste utestengelsen, var et besøk på bar. BT er ikke kjent med at spillerne drakk alkohol, men de skal ha brutt en avtale med Branns trener Rikard Norling om ikke å gå på byen.

BT er kjent med at Pedersen og Barmen i fjor høst flere ganger var ute på byen. Dette er ikke nødvendigvis i strid med Branns interne reglement.

Les også

Nå er Huseklepp spiss igjen!

Men barbesøket nå i januar var et overtramp og brudd på avtalen med Norling. Etter tirsdagens Brann-trening konfronterte BT Pedersen og Barmen med opplysningene. Pedersen ønsket ikke å gi kommentarer. Det gjorde heller ikke Barmen, som henviste til Branns ledelse.

Rikard Norling bekrefter at spillerne ble utestengt fra trening.

Fungerende sportssjef Rune Soltvedt henviste til trener Rikard Norling. Treneren bekrefter at spillere har vært utestengt fra trening.— Det stemmer at det var slik. Det er noe som er håndtert og som vi har lagt bak oss, sier Norling.

- Det er to spillere som har vært utestengt fra treningsfeltet?

— Ja, de trente på egen hånd noen dager.

- Av disiplinære årsaker?

— Det får man vel si, ja.

Norling vil ikke gå inn på om spillerne drakk alkohol.

— Vi har som trenere og spillere alle et stort ansvar, og dette tilfellet følte jeg det hadde bristet. Da håndterte jeg det slik jeg mente var passende.

Marcus Pedersen har tidligere i karrieren vært involvert i utenomsportslige episoder, relatert til alkohol. I 2012 fikk han karantene av sin daværende klubb Vålerenga, etter å ha vært ute på byen halvannet døgn før kamp. Også Barmen har tidligere blitt kalt inn på teppet til Norling på grunn av utenomsportslige hendelser. Det danner bakteppet for Branns reaksjon i saken.

Norling sier episoden for ham nå er ute av verden.

— Jeg har pratet med dem, vi har lagt det bak oss og håndtert det. Som gruppe har vi vokst oss sterkere, og individuelt også.

Både Barmen og Pedersen deltok på Branns trening på Nymark tirsdag.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk