«Sponsorene har ikke forstått hva Brann handler om»

DODDOBLOGGEN: Sponsorene som trekker seg har ikke skjønt at kjærligheten til klubben overvinner alt.

BKK-logoen preger i år skuldrene til Brann-spillerne, her representert ved Erik Huseklepp (til v.) og Håkon Lorentzen. Det vil den ikke gjøre neste år.
  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Jeg ser at flere sponsorer hopper av Brann-toget nå. De har latt seg blinde av de svake resultatene. De har virkelig ikke forstått det, ikke forstått at Brann handler om så veldig mye mer enn tapte fotballkamper.

Dette er fotball for pokker. Det går ikke an å forlange noe som helst. Tunge investeringer og dyktige ledere er ikke ensbetydende med suksess. I fotball kan et av verdens beste fotballag kollapse i løpet av et blunk. I fotball kan en tremålsledelse forvitre i løpet av få minutter. I fotball kan man gå inn i overtiden med en ledelse og ut av kampen med tap.

Les også

BKK gir seg som Brann-sponsor

I fotball er det ikke uvanlig at David slår Goliat. Det skjer hver eneste helg. Det er derfor vi liker sporten. Det er derfor vi elsker Brann, spesielt i sin nåværende form, for Brann er ikke et kaldblodig og kynisk lag. Brann spiller med følelsene tjukt utpå drakten. Brann er følelser. Brann er lidenskap.Jeg elsker ikke Brann fordi jeg tror at de skal vinne gull hvert år, jeg elsker ikke Brann fordi jeg tror at de skal vinne hver eneste hjemmekamp, og jeg elsker dem ikke fordi jeg tror at de skal spille rundspille hver eneste motstander. Jeg vet at det det kommer tap, at det kommer perioder med motgang, og at det kan tiår mellom hver gang Brann vinner en tittel. Brann er så veldig mye mer enn en tabellplassering.

Brann handler om samholdet som oppstår i motgangsperioder. Det handler om den enorme kraften og beruselsen som oppstår når motgangen blir til medgang. Det handler om bunnløs fortvilelse og ekstatisk glede. Brann gir oss hele spekteret.

Brann-blogger Doddo.

Kjærligheten som hordalendinger flest har til Brann er stor. Den har riktignok lagt i dvale lenge, men med Rikard Norling inntreden har den våknet til live igjen. Svensken har med sin lidenskapelige og sympatiske væremåte gjort det lett å like klubben som senest i fjor var på kollisjonskurs med sine mest dedikerte supportere.Det er lenge siden jeg har opplevd at Brann får en sånn støtte som de får i disse dager. Sjelden har harmonien i klubben vært større, sjelden har harmonien rundt klubben vært større. De fleste ser at det jobbes godt i Brann. Alle forstår at Rikard Norling er en dyktig trener, alle liker måten som Brann spiller på, og alle er stolt over alle den unge spillerne som Brann har utviklet.

De som stiller på Brann Stadion i kveld elsker Brann. Det er ekte, ren og ubesudlet kjærlighet, og kjærligheten overvinner alt, også sponsorflukt og dommedagsprofetier.

Publisert