Rosenborg stoppet Branns seiersrekke

Serielederen knuste bergenserne på fremmed gress.

sz4eb226.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

BRANN – ROSENBORG 1-4

BRANN STADION (bt.no): Branns fryktinngytende rekke med hjemmeseiere fikk en brutal stopper da serieleder Rosenborg vant hele 4-1 på Brann Stadion.

Eliteseriens beste bortelag var flere nummer større enn ligaens beste hjemmelag, og Branns stolte hjemmestatistikk stoppet dermed på åtte strake seiere i Eliteserien.

– Jeg er mektig imponert over det vi gjør her i dag. Oppladningen har vært dårlig med kun to hviledager. Jobben gutta legger ned her i dag er makeløs, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen til C More.

– Seieren viser at vi er et meget sterkt kollektiv. Det er kanskje det beste vi har levert i år, la treneren til.

– Jeg er så skuffet som det er mulig å være etter et tap. Vi møter et fryktelig godt fotballag som utfører kontringene på et meget høyt nivå og med stor presisjon. Samtidig er bildet av kampen og banespillet annerledes enn resultatet, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til C More.

Sjokkåpning

Hjemmelaget åpnet best på Brann Stadion.

Etter bare to minutter fant Erik Huseklepp høyreback Birkir Sævarsson i feltet. Islendingen la ballen igjen til Fredrik Haugen, som ikke klarte å presse avslutningen under tverrliggeren.

Men trønderne svarte raskt på tiltale, og da ble det langt farligere. Etter mye klabb og babb i feltet, endte ballen til slutt hos Nicki Bille Nielsen på bakerste stolpe.

En utspilt Piotr Leciejewski klarte ikke å rekke bort, og dansken fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål. Brann-spillerne ropte på frispark i forkant, men dommer Tommy Skjerven godkjente målet. Rosenborg ledet dermed 1-0 etter kun seks spilte minutter.

Etter Rosenborgs sjokkåpning kom Brann stadig mer inn i kampen. Rødtrøyene tok over banespillet, men maktet ikke å skape de helt store sjansene mot et godt organisert Rosenborg-forsvar.

Annullert scoring

Bortelaget derimot var langt mer effektive. På lagets andre sjanse, en snau halvtime inn i kampen, stanget landslagsspiss Alexander Søderlund ballen i nettet, men dommeren annullerte målet etter en dytt i ryggen. En korrekt avgjørelse av dommer Skjerven.

Først etter 33 spilte minutter kunne Brann notere sin første store sjanse. Igjen var høyreback Sævarsson svært delaktig. Islendingen ble spilt gjennom inne i sekstenmeteren, men avslutningsvinkelen ble for spiss, og Daniel Örlund hadde ingen problemer med å avverge skuddforsøket.

Nærmere kom aldri Brann i første omgang. Det sto 0-1 til pause.

Nesten for Chibuike

Rosenborg åpnet like sterkt i den andre omgangen. Før to minutter var spilt snurret John Chibuike rundt med Branns midtstoppere og kom alene med keeper. I avslutningsøyeblikket var nigerianeren ustø, og fikk så vidt tuppet ballen til side for mål.

Brann svarte umiddelbart, og kjempet seg til to kjappe cornere. Den første corneren endte i beina på Tomasz Sokolowski. Den umarkerte Brann-kapteinen brant til fra ti meter, men Rosenborg fikk blokkert skuddet til nok en corner. Uten at Brann kom noe nærmere ved den anledningen.

To kjappe for Rosenborg

For Rosenborg var farligst på Brann Stadion i striregnet. Bare minutter senere vendte danske Mike Jensen seg fri blant Brann-forsvarerne, rundet keeper og trilte ballen i det tomme buret Leciejewski etterlot seg. Dermed sto det 2-0 til bortelaget etter 52 spilte minutter.

Like etter smalt det igjen fra trønderne. Etter et håpløst balltap av Brann, fosset Nicki Bille nedover venstrekanten og slo et perfekt innlegg bak Branns backrekke. På bakerste stolpe sto spissmakker Søderlund, som tuppet ballen forbi Leciejewski og i mål.

Brann ropte på straffe

De to kjappe scoringene satte et solid støkk i Brann, som aldri klarte å skape det nødvendige trykket. Isteden var det Rosenborg som skapte de største sjansene på overganger. Ti minutter før slutt kom den største av dem. Nicki Bille plukket opp en feilpasning og satte fart mot sisteforsvarer Daniel Mojsov. Dansken vendte bort den høyreiste midtstopperen, men klarte ikke å presse avslutningen i mellom stengene.

Fem minutter før slutt prøvde Branns supportere forgjeves å rope på straffe da Bård Finne ble dratt ned i feltet, men dommer Skjerven vinket spillet videre til fansens store frustrasjon.

På overtid satte Rosenborg nådestøtet i den seiersvante hjemmefansen. John Chibuike fikk æren av å avslutte et vakkert angrep, og feiret ydmykelsen med en svært passende salto.

Men de få hjemmesupporterne som ikke hadde dratt fra Stadion fikk med seg et lite trøste mål på vei hjem. Helt på tampen viste Amin Askar frem skuddfoten, og pyntet på resultatet for bergenserne.

Mer skjedde ikke på Brann Stadion. Kampen endte 1-4 og Branns første hjemmetap i eliteserien var et faktum.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk