Comeback-Evensen kan få tittelkamp i år

Proffbokser Andreas Evensen blir spådd en internasjonal tittelkamp allerede til høsten av sin nye skotske trener.

andreas-300314.jpg
  • Håvard H. Jensen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Dagslyset fra takvinduene får det til å skinne i et slitent treningslokale i Bolton, bare en snau halvtimes kjøring fra Old Trafford i nabobyen Manchester. I treningslokalet hiver trønderen Andreas Evensen etter pusten. Han slår raske slag i lufta mens en jevn strøm av skotske gloser ropes ut i lokalet. Ordene kommer fra en av de mest respekterte boksetrenerne i Skottland, Billy Nelson.

— Gleder meg

— Jeg gleder meg til å utvikle ferdighetene hans og forhåpentligvis kan vi få hjem noen tittelbelter til Norge, slik at det norske folket kan bli enda mer stolte av ham, sier den skotske treneren.

Med mer enn tjuefem års erfaring som boksetrener, har Nelson hjulpet flere skotske boksere til å vinne gjeve trofeer. Nå har han trent Andreas i fire-fem uker fra sin base i Glasgow.

Trent flere mestere

Verdensmesterholder Ricky Burns er en av bokserne som har hatt Nelson som læremester. Burns har skapet fullt av tittelbelter. Andreas Evensen tapte for øvrig kampen mot Burns, da han fikk sjansen til å ta verdensmestertittelen i Glasgow i desember 2010. Den gang måtte Andreas kjempe i en vektklasse over det han var vant til.

Men nå har også trønderen Andreas fått Nelson som trener.

— Jeg har lyst til å gjøre mest mulig av det jeg er god til. Om det betyr én kamp eller ti kamper til, det vet jeg ikke. Men jeg har lyst til å få vist frem mitt potensial, sier Andreas Evensen.

— Jeg ønsker at Andreas skal prøve seg i et par oppvarmingskamper før han får en skikkelig tirunders kamp, sier Billy Nelson.

Skotten mener i så fall at en europeisk tittelkamp kan komme mot slutten av sommeren.

Comeback lørdag

For noen uker siden ble det kjent at Evensen skal i ringen igjen, bare et år etter at han la opp. Proffbokser Evensen gjør sitt comeback i Esbjerg lørdag 12. april. Der skal han møte Kakhaber Avetisian fra Georgia.

Ifølge den skotske treneren er det i tillegg planlagt en ny kamp i slutten av mai.

— Forhåpentligvis etter tre kamper kan han få kjempe om en internasjonal tittel. Så får vi se om det blir enda større utfordringer, forteller Nelson.

Første mulighet til å vise seg frem kommer lørdag 12. april.

Se dokumentaren «Tynt faen»

Dokumentaren viser hva som førte til bruddet mellom proffbokseren Andreas Evensen og den kontroversielle treneren Helge Werøy.

Etter tolv års intensivt samarbeid har proffbokser Andreas Evensen brutt med trener Helge Werøy. For første gang forteller vi hva som skjedde i kulissene. Adresseavisen har fulgt dem tett de siste fire årene og presenterer nå videodokumentaren «Tynt faen».

Fotojournalistene Håvard Haugseth Jensen og Kim Nygård har fulgt bokseren og hans trener i Melhus, Skottland, Finland og England. Dette er første gang Adresseavisen viser en egenprodusert videodokumentar på adressa.no.

Se den her på adressa.no fredag kveld.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Andreas Evensen gjør comeback i bokseringen

  1. Boksing
BT anbefaler

Varsler gondol­bråk: – Jeg har ikke tenkt å bo under en slik bane

Hvit skjorte og stram slipsknute under fleecejakke. Og knallgule arbeidsshorts med refleksstriper.