Slik ble han en vinner på børsen

Stéphane Badji var et problem for Brann. Det er han ikke lenger, skriver Anders Pamer.

Stephane Badji har slått voldsomt tilbake etter en trøblete sesongstart..
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Han spilte fem kamper i vårsesongen, og det gikk jo ikke særlig bra. Stéphane Badji satte uoffisiell norgesrekord i feilpasninger på tvers, det Egil "Drillo" Olsen gjerne betegner som "rett-i-dusjen-pasninger". Ikke nok med det: Han var på etterskudd i betenkelig mange av taklingene og fremsto som en løs, usikret og uhyggelig potent kanon på dekket til en skute med slagside. Han fikk ikke flere enn fem kamper i vår.

Vi husker hvorfor. I Rosenborg-kampen på Lerkendal kom han inn som en virvelvind. Han åpnet med en utsøkt målgivende, utlignet med en målgivende til Rosenborg, før han meide ned Riku Riski slik at det ble straffe. Etterpå ga han Mike Jensen en albue, ble utvist, fyrte bort ballen, ville gripe tak i dommeren og endte med å bli hentet av treneren sin ute på gresset.

Stol på at Rikard Norling på dette tidspunktet hadde fått nok av Badji. Så nok at han funderte på hva i all verden han skulle gjøre med mannen.

Ingen målscorer

Før sesongen var Badji den som klarest viste tegn på å mistrives med Norlings spillestil. Han fikk det ikke til. Samme hvor mye Hassan El Fakiri tegnet og forklarte på fransk — det gikk ikke an å gjøre Badji til noe han ikke er. Senegaleseren er ikke en boks- til- boks- spiller. Han er best når han kan patruljere i sitt område, holde kontroll, vinne ballen og fordele den. Gjerne sidelengs.

Jeg har sett ham score mål, men det har nok ikke du. Han har et ellevilt tilslag, men presisjonen er ikke all verden. Badji er ingen målscorer. Han er ingen indreløper. Han er et anker og trives ikke med annet.

Rikard Norling innså at han ikke kunne dressere Badji, og takk for det. For etter fem kamper i vår, hadde Badji et snitt på BTs spillerbørs på 2,8. Vi må tilbake til Mika Kottilas dager for å finne maken.

Etter sommerpausen er snittet hans på 6,1. ## Prøver han igjen?

Kanskje innså Rikard Norling hvor det bar. Han lot i alle fall Badji være Badji og ga opp å lære katten å sitte. Norling justerte den sentrale midtbanens arbeidsområder, lot arbeidsfordelingen mellom Badji og Fredrik Haugen være mer tilpasset de to spillernes kvaliteter og la begge to noe dypere. Nå er det Erik Huseklepp og Kasper Skaanes som er angrepsvåpnene på midten.

Så gjenstår det å se om vinteren blir brukt til nye forsøk på å skolere børsvinneren Badji på ny, eller om Norling nå har funnet en vinneroppskrift med andre ingredienser enn de han vet har fungert tidligere

Disse er best på børsen

Bare de som har spilt mer enn 60 prosent av kampene er med:

1. Stéphane Badji 4,93

2. Erlend Hanstveit 4,75

3. Andreas Vindheim 4,71

4.Kasper Skaanes 4,65

4. Piotr Leciejewski 4,65

Publisert: