Kristoffer Barmen er en helt

BLOGG: Han er Brann-fansens hakkekylling, men fortjener hyllest, mener Doddo.

Kristoffer Barmen fortjener ikke mishagsytringene, ikke i det hele tatt. Han fortjener hyllest, skriver Doddo.
  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Synergien mellom spillere og publikum kan være helt avgjørende for utfallet av en kamp. Av og til oppstår det magi, slik det oppsto på søndag. Publikum og Marcus Pedersen falt begge umiddelbart for hverandre. De opptrådte som nyforelskede, og det ga unge Pedersen fornyet kraft i spillet sitt. Jeg tviler på at han ville ha skåret det viktige tredjemålet med tusen tafatte tilskuere på tribunen.

Doddo.

Men andre ganger er det ingen kjærlighet der mellom spiller og publikum, og det oppstår negative spiral. Publikum blir mer og mer oppgitt over spilleren, mens spilleren, naturlig nok, spiller svakere og svakere. Spilleren blir den publikum plasserer motgangen på, det blir han de lar frustrasjonen gå ut over.

Alle lag har en hakkekylling

Fra Verdensmesterskapet i fotball husker vi Brasils spiss Fred. Absolutt en dyktig angriper, men uten de kvalitetene som fordums stjerner som Romario, Ronaldo og Robinho. Det var disse han ble sammenlignet med, og siden han ikke var på det nivået, og siden 2014-utgaven av landslaget var historisk svakt, ble han landets hoggestabbe nummer én.

Nesten hvert lag har en hakkekylling. På årets Brann-lag heter han Kristoffer Barmen.

Brann-laget har møtt sjeldent mye motgangen i år, og frustrasjonen over alle de tapte kampene og de misbrukte sjansene har blitt plassert på den ungen bergenserens skuldre.

At han i tillegg er styrelederens sønn, har ikke gjort saken bedre. I melding etter melding blir det i sosiale medier antydet at han spiller fordi han er sin fars sønn.

Fortjener hyllest

Men Kristoffer Barmen fortjener ikke mishagsytringene, ikke i det hele tatt. Han fortjener hyllest. Kristoffer Barmen gjør bare det som treneren sier at han skal gjøre. Han duellerer, kriger, kjemper og bruker hodestyrken sin. Han baner vei for de andre på laget og sørger for at motstanderne får en vanskelig start på det oppbyggende spillet. Kristoffer Barmen gjør den jobben mange av oss ikke registrerer blir utført.

Ja, han har misbrukt en del sjanser, men det er ikke spiss han er. Han er midtbanespiller, en ganske talentfull midtbanespiller som Brann vil få god bruk for i årene fremover. Rikard Norling har brukt han som angrepsspiller fordi det ikke har vært andre alternativer. De som kunne spilt der brukes mer fornuftig andre steder. Erik Huseklepp lykkes mye bedre på kant, mens Azar Karadas har fått orden på forsvarsspillet. Lorentzen mangler rutinen og må matches forsiktig, mens Dramé har slitt med mange småskader og generelle tilpasningsvansker.

Barmen fortjener ikke at vi lar frustrasjonen gå ut over han. Han gjør sitt beste og ofrer seg for laget.

Og selvfølgelig har ikke Rolf Barmen noe med laguttaket å gjøre. Rikard Norling, som i tidligere klubber ofte har havnet i konflikt med sine overordnede, ville aldri tillatt innblanding fra verken Kristoffers far, eller andres fedre. Det skulle tatt seg ut.

Kristoffer Barmen er ingen kylling, han er en helt.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk