Johaug: - Før gikk alt til helvete om jeg hadde en dårlig dag

Therese Johaug (27) framstår med en helt annen selvtillit nå enn hun gjorde for bare noen få sesonger siden.

HAR MER SELVTILLIT: Therese Johaug under rulleskirennet Oslo skishow på Rådhusplassen i Oslo tirsdag kveld.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Da hendte det at hun gikk helt i kjelleren om alt ikke fungerte som det skulle. Slik er det ikke lenger.

Når hun i disse dager er samlet til ny samling med de øvrige landslagsjentene i Hemsedal, er det med god kontroll på alt hun foretar seg. Johaug vet hva som kreves, og hun vet hvordan hun skal oppnå sine mål.

— Jeg har fått en veldig selvtillit og trygghet i treningen gjennom det jeg har prestert, og det var ikke alltid tilfelle tidligere. Det er den største forskjellen fra før. Jeg vet at det snur selv om det kommer noen dårlige dager. Før gikk alt til helvete da jeg hadde en dårlig dag, og det er fort gjort å svartmale ting. Nå vet jeg at selv om jeg har blitt slått med 40 sekunder i en helg, så kan det være motsatt i den neste. Det er det som gjør det spennende også, sa Johaug da NTB snakket med henne under samlingen på Sognefjellet tidligere denne måneden.

Les også

Kowalczyk sliter: - Kroppen min er en eneste stor betennelse

Nye ting

Deler av den samlingen ble gjennomført i tilnærmet vinterlige forhold, men selv om været ikke var det beste var det ikke noe som gikk ut over humør og innsatsvilje.

Siden har hun også fått vist seg fram for folk under Oslo skishow på Aker Brygge.

Samlingen i Hemsedal er den andre i løpet av juni måned. Selv om treningen i langrenn fra år til år følger mye av denne malen, sier Johaug at denne sesongen gir litt rom for eksperimentering. Langrennsfolket går inn i en sesong uten mesterskap, og det er Tourene som er de viktigste konkurransene.

— Dette er en sesong der du kan prøve litt nye ting. Jeg konsentrerer meg mye om staking, men samtidig blir det mye av det samme, sier hun.

Staking er et tema som omtrent samtlige skiløpere trekker fram mot den kommende sesongen.

Les også

Kalla fikk ekkel nyhet: - Nå blir jeg opprørt

Hurtighet

Johaug tror fortsatt at det kan drøye litt før det blir slik at kvinnelige langrennsløpere kan stake seg gjennom en 10-kilometer uten smurning på skiene i klassisk, men også hun tror at det blir mer av det i tiden som kommer. Derfor har det naturlig nok prioritet under treningene.

Samtidig har hun også andre moment i hodet som vies ekstra oppmerksomhet.

— Jeg jobber for å bedre hurtigheten og avslutningene mine. Jeg har veldig lyst til å komme meg til en semifinale i sprint i et vanlig verdenscuprenn. Til nå har jeg kun klart det én gang, og det var under en etappe i Tour de Ski. Men jeg kommer ikke til å prioritere de rene sprinthelgene i verdenscupen. Jeg får plukke meg ut noe som jeg skal gjøre det bra i. Det er ikke mulig å satse på alle renn. Du trenger perioder imellom for å lade opp på ny, sier 27-åringen.

(©NTB)

Publisert
  1. Therese Johaug

Les mer om dette temaet

  1. Svensk skistjerne: - Jeg kjente ingen glede

  2. Langrennstopp om Northug-avtalen: - Livsfarlig å sette frister

  3. Langrennsløperne utklasses: Hopperne nesten tre ganger så populære som Bjørgen og co.

BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN