Zucca scoret i NHL-målfest

New York Rangers herjet med Ottawa Senators i natt.

Mats Zuccarello markerte seg med ny scoring for Rangers. NTB Scanpix

New York Rangers reiste seg mesterlig fra tirsdagens hjemmetap og valset over Ottawa Senators med 5-1 på borteis torsdag. Mats Zuccarello bidro med scoring og assist i målfesten.

Dermed befestet Rangers posisjonen som NHLs beste lag så langt i sesongen. I det New York-laget har ni kamper igjen av grunnserien, er det ett av to lag med 101 poeng, og Zuccarellos klubb topper Metropolitan Division klart. I tillegg sikret Rangers sluttspillplassen torsdag.

Les også

Pengefesten over i russisk hockey: Norske ishockeystjerner del av spillerflukt

Zuccarello var svært sentral da bortekampen mot Senators ble avgjort i slutten av første og starten av annen periode:

Etter 19 minutter forstyrret han en Ottawa-spiller slik at Derek Stepan fikk pucken og kunne skyte. Returen satte Chris Kreider i mål til 3-1. Og 1.42 ut i midtperioden banket han selv inn 4-1-målet på pasning fra Kevin Hayes.

Slo tilbake

All tvil om hvor seieren skulle gå, forsvant da Tanner Glass gjorde 5-1-målet etter 36.02. Tredje periode ble målløs, og Rangers kunne dra hjem med en klar seier og to nye poeng. En solid opptur etter at 1-0-ledelse ble til 2-4-tap mot Los Angeles Kings tirsdag

– Det er definitivt noe vi har snakket om. I det siste har startene våre vært bra, men etter starten vår her om dagen (mot Kings), slapp vi oss ned litt og spilte ikke Rangers-hockey. Det var godt å se en solid innsats fra start til mål,sa Kreider, som ble kåret til kampens beste.

Trofékamp

Han ga Rangers ledelsen torsdag, men den ble utlignet etter 19 sekunder av Curtis Lazar. Etter at Dan Boyle gjorde 2-1 like før kvarteret var spilt, så Rangers seg aldri tilbake.

Zuccarello fikk 14.42 minutter på isen torsdag. Han scoret sitt 14. mål og noterte sin 32. assist for sesongen.

Selv om sluttspillplassen er sikret, er det fortsatt mye å spille om for Rangers de kommende ukene. Laget kan vinne Presidents' Trophy, som går til laget med best statistikk i grunnserien. Neste kamp spilles borte mot Boston Bruins lørdag.

(©NTB)