Brann-sjefen: - Han er kanskje den sterkeste vi har

Nå er det uheldige talentet på vei tilbake.

PÅ VEI TILBAKE: Fredrik Knudsen (midten) skal etter planen trene med laget igjen etter sin lange skadeperiode. Her fra en Brann-trening i januar i år. Foto: Astrid Nordhaug, Digitalsport

  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Fredrik Pallesen Knudsen (19) har åtte serie— og tre cupkamper i Branns forsvar i år. Det har vært en gjennombruddssesong, men den har likevel vært tung.

På forsommeren var han ute i ukesvis med en hodeskade. I juli, etter kort tid tilbake i trening, pådro han seg strekk i låret.

Siden har han ikke kunnet spille fotball.

— Skader er en del av fotballen, men jeg har vært litt uheldig, sier Knudsen.

Nå håper han, og Brann, at uflaksperioden er over. Denne uken begynner han forsiktig å trene med laget igjen. Håpet er at han kan bidra i den tøffe opprykkskampen utover høsten.

BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen. Foto: Elias Dahlen

Trener Lars Arne Nilsen ser for seg at tenåringen vil spille en rolle.— Fredrik er kanskje den sterkeste vi har i duellspillet. Det er klart han kan bli nyttig for laget, sier Nilsen.

Les også

Slik var nedrykket for Branns ukjente debutant

Trenerens hyllest

All historikk tilsier at Brann vil trenge mange forsvarere. Det foretrukne stopperparet, Vadim Demidov og Bismar Acosta, blir splittet opp i neste kamp. Da har Acosta karantene, og han erstattes av Jonas Grønner, som returnerer fra karantene. Demidov er på sin side bare ett gult kort unna en suspensjon.

— Jeg ser selvfølgelig for meg å bidra i opprykksjakten. Hvis alt går bra kan jeg være tilgjengelig til kamp mot Fredrikstad mandag, sier Fredrik Knudsen offensivt.

Men han vet at Brann-forsvaret ikke er lett å klemme seg inn i, det har vært for tett og solid til at noen blir vraket. En plass må, trolig, bli ledig av andre årsaker.

— Å sitte på benken når konkurrentene mine gjør det bra, er noe som tenner meg. Det får meg til å ønske plassen enda sterkere. Hvis jeg klarer å presse ut dem som spiller nå, har jeg gjort en ekstremt bra jobb, sier Knudsen.

Det er slike holdninger, og arbeidet han har lagt ned i skadeperioden, som får treneren til å hente frem spesielt rosende vendinger.

— Jeg sa det til en i utviklingsavdelingen. Vi må finne flere typer som Fredrik. Han er en utrolig bra fyr, sier Lars Arne Nilsen.

Knudsen sier de to har en tett dialog om hans fysiske utvikling, at han har fått signaler om at han har alle muligheter til å kapre en plass på laget.

Men aller først må det skadede låret hans erklæres sterkt og friskt nok.

Les også

Brann-talentet tror han ødela for seg selv

Skal måle muskelstyrken

Fysioterapeut Gregor Monsen bekrefter at det skal testes mot slutten av uken.

— Vi har noe som vi kaller «baseline-tester». Vi tester spillerne på ulike felt i frisk tilstand, så vi har noe å sammenligne med når de har fått skader de trener seg opp fra. Et kriterie vi jobber ut fra, er at en skadet muskel skal ha 95 prosent av styrken den hadde da den var frisk. Det skal vi måle med Fredrik, som uansett er i fremgang. Planen nå er å inkludere han gradvis i lagtreningene, sier Monsen.

Fredrik Knudsen debuterte for Branns A-lag i den vanskelig fortrengelige nedrykkskampen mot Mjøndalen i fjor høst. Samme høst var han kaptein for juniorlaget som ble norgesmestere. Om få uker høstes frukten etter det, når Brann-karene skal spille «ungdommens Champions League». Den belgiske storheten Anderlecht venter der.

— Det er noe vi har gledet oss til siden vi vant NM. Det blir en stor opplevelse å møte Anderlecht, i alle fall hjemme på Stadion. Jeg håper det kommer mange folk. Det er et av verdens beste ungdomslag, påpeker Knudsen.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Brann møter Anderlecht

BT anbefaler

Skoene sto ikke i gangen. Christoffer (29) svarte ikke på mobilen. Foreldrene forsto at noe var galt.

Steve Elgåen (65) opplevde det verste en far kan oppleve. Christoffer, hans yngste sønn, forsvant, sannsynligvis i den…