Askar: - En merkelig følelse

Den utleide Brann-spilleren scoret på sitt straffespark mot «egne fans». Etterpå forsøkte han å unnskylde seg.

Amin Askar er fortsatt Branns eiendom, men bidro til å sende bergenserne ut av cupen onsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION: — Brann-supporterne betyr mye for meg, så jeg synes det var viktig å vise dem respekt.

Det sier Amin Askar etter å ha løftet begge armene i været og unngått å feire sin scoring i straffesparkkonkurransen. Etter at Vadim Demidov bommet, la den utleide Brann-spilleren ballen på krittmerket og banket den sikkert i mål.

Video: Se straffesparkkonkurransen her

Like etter bommet Emil Hansson for Brann, og Sarpsborgs Habib Bellaïd sikret cupavansementet med kampens siste spark på ballen.

Askar, som fortsatt per definisjon er Brann-spiller, var dermed svært delaktig å sende Brann ut av cupen.

— Det var en merkelig følelse, forklarer Askar.

Les også

- Når Ødegaard kan spille for Real Madrid, må Emil kunne ta en straffe foran 2.000 mennesker!

Ville ta straffen

Han ønsket selv å ta ett av straffesparkene. Da få andre på laget ville ta ansvar, hevet Askar stemmen og ba om å få skyte – uten noen betenkeligheter.

— Jeg har tro på meg selv. Jeg er profesjonell og lojal for laget jeg spiller for, så jeg gjorde det jeg kunne for at vi skulle gå videre. Det var jo det jeg også ville, sier kantspilleren, som fikk applaus av alle de 2100 tilskuerne da lagene ble lest opp før kampen.

Les også

Slik så Doddo cupkampen Brann - Sarpsborg

Da han scoret på straffen mottok han heller ikke den samme pipekonserten som de andre Sarpsborg-spillerne. Det varmet Askar, som alltid har vært klar på at han vil tilbake til Brann.

— Det er jo her jeg vil spille neste år, gjentar han.

- Dårlig kamp

Selv om han var fornøyd med avansementet til kvartfinalen, var han tydelig på at Sarpsborgs prestasjon ikke var god nok. Han lot seg heller ikke imponere av nivået til sine kamerater i Brann.

— Det var en dritdårlig kamp. Det var mange brudd begge veier, og det ble altfor mye Hawaii-fotball. Vi hadde kanskje litt slitne bein etter kampen mot Rosenborg og dette var bare den andre gresskampen vi har spilt i år. Det kan ha hatt noe å si, forklarer Askar.

- Gikk det beste laget videre?

— Det er vanskelig å si. Vi hadde ballen mye, men vi klarte ikke helt å utnytte det. Jeg synes det var en jevn kamp, sier 29-åringen, som ikke vil spå hvilken divisjon Brann spiller i neste sesong.

— Det er vanskelig å svare ja på det spørsmålet, for det er så mye som spiller inn. Men Brann har uten tvil det beste laget i divisjonen, så hvis den nye treneren får ut det potensialet, kan det gå, sier han, og legger til:

— Nå holdt de nullen i 120 minutter mot et eliteserie-lag i denne kampen. Det er i alle fall et godt tegn.

Publisert: