Arna-Bjørnar vil ikke forvente for mye av spisstalentet

Om drøye to uker begynner hun på videregående skole. Lørdag scoret Emilie Nautnes (16) sine to første Toppserie-mål.

HERJET: 16 år gamle Emilie Nautnes fra Romsdal har fått en drømmestart på sin Arna-Bjørnar-karriere. Mot byrival Sandviken scoret tenåringen to av målene i 5-0-seieren.
Publisert: Publisert:

ARNA-BJØRNAR – SANDVIKEN 5-0

ARNA IDRETTSPARK(bt.no): Tidlig i juli flyttet Emilie Nautnes fra familien på øyen Gossa i Romsdal for å satse på fotball i Arna-Bjørnar. 16-åringen, som begynner i førsteklasse på Tertnes videregående skole om 17 dager, kom til Bergen med et ønske om å utvikle seg og et håp om å få noen minutter med Toppserie-fotball i løpet av høsten. Det som imidlertid skulle skje, hadde hun ikke sett for seg.

I sin tredje seriekamp fra start – hennes første i favorittrollen som spiss – herjet nemlig tenåringen med byrival Sandviken, og scoret to av Arna-Bjørnars mål i den overlegne 5-0-seieren.

— Det var kjempeartig å score mine to første mål, sier Nautnes med et beskjedent smil.

Les også

Arna-Bjørnar knuste naboen i målfest

Les også

Reddet nattesøvnen til treneren

Les også

Ungdomsskolejenter mot Norges beste

— Aldri forventet dette

Hun virker selv ganske forbauset over hvor fort ting har gått etter at hun stilte på sin første Arna-Bjørnar-trening 8. juli. Den tidligere Fortuna Ålesund-spilleren ble satt rett inn på laget i den første kampen etter ferien, og spilte så bra at hun også fikk sjansen i de to neste. Nå, en måned etter overgangen, står hun oppført med to mål på øverste nivå.

— Jeg trodde egentlig at jeg skulle jobbe meg gradvis oppover. Det er mange gode spillere på dette laget, men jeg har bare fått sjansen. Jeg hadde aldri forventet dette, sier Nautnes.

Trener Bjarne Hagen sier at det hele har en logisk forklaring.

— Hun kom inn på trening og leverte fra dag én. Hun gjorde seg umiddelbar aktuell og har levert i de kampene hun har fått sjansen, sier Hagen, som nektet å ta av etter at spisstalentets forestilling mot Sandviken.

— Vi kan ikke forvente at en 16-åring gjør dette i hver kamp. Vi skal glede oss over at hun gjorde det i denne kampen, så skal vi tilbake på treningsfeltet og jobbe videre med hennes utvikling, sier han.

Slipper pendling

Treneren stikker likevel ikke under en stol at Nautnes er en målscorer laget sårt har trengt. Uttellingen på sjansene har vært blant hovedproblemene bak Arna-Bjørnars tunge vårsesongen, og en målfarlig spiss er i så måte ikke så dum å få inn i laget.

— Alle lag vil alltid savne å ha gode avsluttere, så slike spillere vil alltid være mye verdt. Hun er en spiller som har banket inn mål på alle nivåer hun har spilt – enten det er på klubb- eller landslag – så vi vet at hun er en målscorer, men vi kan ikke forvente for mye av henne nå, sier Hagen, som i hvert eneste svar påpeker at hun fortsatt er veldig ung.

Fortsatt er det mye som skal klaffe for at hun skal få ut potensialet Arna-Bjørnar lenge har sett. Blant annet skal hun finne seg til rette alene i en helt ny by. I Bergen har Nautnes flyttet inn med to andre lagkamerater.

Det tror hun går fint.

— Jeg pendlet to timer hver vei til og fra Ålesund, så jeg er veldig glad for at jeg har kommet til en plass hvor jeg slipper det. Alt rundt klubben er også veldig bra. De tar godt vare på meg, sier Nautnes.

— Det sportslige skal fungere, i tillegg skal det går bra i hverdagslivet. Hun skal sove nok, spise rett, gjøre lekser ... Vi har et ydmykt, men bevisst forhold til hvordan vi skal jobbe for å få alt til å bli optimalt for Emilie – både sportslig, sosialt og på skolen, fortsetter Hagen.

Kontret i senk

Så langt ser dog det meste ut til å fungere, både for Nautnes og Arna-Bjørnar. Fjorårets bronsevinner har nemlig fått sving på sakene igjen etter ferien, og sikret med seieren over naboen en luke ned til de tre bunnlagene.

Blant dem er Sandviken.

— Vi skal bare fortsette å ta poeng i de kampene vi klarer, så får vi håpe at Arna-Bjørnar også hjelper oss med å ta poeng fra de andre lagene der nede. Vårt mål er fortsatt kun å holde oss i divisjonen, sier Sandvikens stopperbauta Stine Andreassen.

Mot Arna-Bjørnar ble de kontret i senk allerede i første omgang. Nautnes' to mål, en straffe fra Maria Brochmann og en herlig scoring av Ine Wedaa punkterte kampen allerede før pause. Da Brochmann satte inn sitt andre på tampen, var all tvil borte.

— Jeg skulle gjerne hatt et godt svar på hva som gikk galt. Vi visste at Arna-Bjørnar var gode på kontringer, men vi klarte ikke å demme opp for det, sier Andreassen.

— Det er alltid godt å få verifisert at vi er det beste laget i byen, sier Hagen.

Publisert: