Delte skylden etter sjansesløsingen

Erik Huseklepp og Kasper Skaanes sto i kø for å ta på seg skyld etter alle de utrolige bommene som førte til tap.

 • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Om du er Brann-fan og masochist: Les det følgende!

56. minutt: Birkir Sævarsson får gå fritt opp og heade. Headingen stryker stolpen, men på utsiden.

61. minutt: Fredrik Haugen spilles nydelig gjennom Stabæk-forsvaret av Jakob Orlov. Han kommer alene med keeper Sayouba, som redder mesterlig.

65. minutt: Erik Huseklepp spilles gjennom slik at også han kommer alene med Sayouba. Avslutningen går over keeper og på mål, men er for slapp. Etter avslutningen må spissen foreta et svalestup for å unngå umiddelbar innleggelse på sykehus. Dommer Helgerud blåser ikke straffe.

66. minutt: Erik Huseklepp kommer alene med keeper. Bommer igjen.

LEI SEG: Kasper Skaanes var bare lei seg etter å ha brent tre store sjanser for Brann. Han konkurrerte med Erik Huseklepp om å bomme mest, og om å ta størst del av ansvaret for at Brann presterte å tape mot Stabæk. Foto: Ørjan Deisz

74. minutt: Kasper Skaanes får stille inn høyrefoten i mange sekunder mens han befinner seg i ensomme omgivelser i Stabæks straffefelt. Klinker til på volley. Ballen går i stolpen.Dette var bare et assortert utvalg av Branns sjanser, og samtlige som er med i utvalget er fra 2. omgang. Det var flere, Skaanes hadde ytterligere to tilbud i 1. omgang, og Erik Huseklepp hadde enda et skudd hvor Mande Sayouba viste sin klasse.

– Udyktighet

Brann kunne, skulle og burde ha vunnet årets første hjemmekamp mot Stabæk. De burde antagelig gjort det med klar margin. Men når forsvarsspillet var sjokkerende, og Branns angripere bare ikke klarte å overliste Sayouba, endte det med tap. Nok et tap. Nok et tap mot en dumpekandidat. Brann står nå med null poeng, de ligger sist på tabellen og de fikk pipekonsert i sine svette tryner da de gikk av banen.

Men til forskjell fra sist var det åpenbart at de både orket og ville. De fikk det bare ikke til.

Mannen som for anledningen opererte som kaptein – Erik Huseklepp – ville mer enn gjerne beklage:

– Bom-bom-bom. Ufattelig. Det handler om udyktighet. Jeg vil gjerne ta på meg en stor del av skylden, for jeg skal i alle fall lage to mål i denne kampen. i alle fall.

– Var det straffe da Sayouba holdt på å renne deg i senk etter 65 minutter?

– Jeg vet ikke. han er ikke borti meg, for jeg må hoppe over ham. Hadde jeg stått, hadde jeg ikke kunnet komme på jobb i morgen, sier Huseklepp.

– Ikke god nok

Kasper Skaanes gjorde en ny, positiv kamp. Den lille kantspilleren frelste nye Store stå med sin iherdige innsats. Mål ble det dog ikke.

– Det var hyggelig at de syntes jeg gjorde en god kamp, men det hjelper ikke. Nå er jeg trist, for vi står med null poeng etter to kamper.

– Hvorfor scoret du ikke på sjansene dine?

– Fordi jeg ikke er en god nok avslutter. Enkelt og greit. Jeg satte ikke de sjansene jeg burde ha satt. Det er trist, det også, for det kunne blitt et annet resultat og et annet utfall hvis jeg hadde klart det. Det er kjipt å tenke på at vi har tapt, når man har hatt så mange gode sjanser til å score. Da blir det på en måte avgjørende.

Skaanes innså i det minste det som sett med Brann-øyne ikke var trist. At det var en viss fremgang.

– Vi gjorde store byks fremover rent spillemessig. Dette handlet om vår udyktighet og til tider at vi ikke hadde marginene med oss. i burde fått mer ut av dette.

Les også

Norling gamblet, og tapte

Rikard Norling sa dette om sløsingen:– Spillerne er skuffet. Vi skapte mange sjanser og det gjorde vi av egen kraft. Ballen ville ikke inn, helt enkelt.

– Var det udyktighet eller uflaks som avgjorde foran mål?

– Det er et spørsmål hvor jeg må vise respekt mot spillerne. Iblant vil det seg, iblant ikke. I dag var en slik dag, og jeg nøyer meg med å konstatere det.

Da en annen journalist ville vite om Erik Huseklepp hadde en større del av ansvaret enn Kasper Skaanes, på grunn av alders— og rutineforskjellen dem imellom, kom ordkunstneren med denne lille perlen.

– Nei. Jeg er sikker på at du staver feil en gang i blant, selv om du har stor erfaring ...

Publisert
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Stabæk Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Branns trener må ryggopereres

 2. Skjølsvik kan slippe karantene

 3. Fjortiser lo av Sandnes Ulf-kapteinen etter tapet

 4. Demidov var svimmel

 5. Huseklepp følte seg snytt for straffe

 6. Orlov: - Målet spiller ingen rolle

 7. Tankskipet rikker seg ikke

Eliteserien

SVUTMP
11Sandefjord Fotball2282122234-1226
12Strømsgodset225983040-1024
13Brann2266102636-1024
14Start2247112541-1619
15Mjøndalen2252151738-2117
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League Qualification
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Hun er gift, har to små barn og god jobb. – Mitt problem er at jeg blir for sint på barna.

Kvinnen i 30-årene er akademiker med en ansvarsfull stilling. Hun er gift og mor til to små barn. Og: Hun har et alvorlig problem hun ikke snakker høyt om.