Bergen Swim Festivalblir trolig avlyst

<p>Alexander Dale Oen skulle delta kommende helg.</p>

Publisert:

rolf godø bergen swim festival (2) body Foto: Jan Lillebø

Kommende helg skulle Alexander Dale Oen svømme sitt føste stevne etter skulderskaden, på hjemmebane i Bergen Swim Festival. Nå blir trolig hele stevnet avlyst.

— Vi har startet en diskusjon med alle i organisasjonskomiteen og Norges Svømmeforbund, og kommer til å konkludere i ettermiddag eller senest i morgen tidlig, men vi heller vel mot en avlysning, sier Rolf Godø, leder i Bergen Swim Festival.

Dale Oen skulle være stevnets store trekkplaster.

— Vi er jo like slått ut som alle andre, og å ha stevne i helgen kommer veldig tett på. Hadde arrangementet vært neste helg kunne vi kanskje gjennomført, samlet alle og kjørt et verdig stevne. Men slik det er nå, heller det mot avlysning, sier Godø.

Hvordan vil du minnes Alexander Dale Oen? Skriv gjerne et minneord i kommentarfeltet.

Fakta om Alexander Dale Oen

  • Alexander Dale Oen var en norsk svømmer i verdenstoppen i brystsvømming.
  • Han ble født 21.05.1985 i Øygarden og døde 30. april i Flagstaff i Arizona i USA.
  • Meritter: Blant annet VM-gull på 100 meter bryst i Shanghai 2011. Vant OL-sølv på 100 meter bryst i Beijing 2008 og ble med det første norske OL-medaljør i svømming. Europamester på 100 meter bryst langbane i 2008, sølv på 50 og 200 meter bryst. EM-sølv på 100 meter bryst i 2006. Dale Oen fikk i tillegg åtte kongepokaler.
  • Dale Oen ble i 2011 kåret av Det europeiske svømmeforbundet til Europas beste herresvømmer. Han ble i 2008 tildelt utøvernes pris på Idrettsgallaen. I 2011 fikk han prisen for beste mannlige utøver på samme arrangement.

Tildelt Aftenpostens gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett i 2011.

(Kilder: Store norske leksikon, Wikipedia)

Publisert: