Haaland om de misbrukte sjansene: – Det er blytungt

Erling Braut Haaland har bøttet inn mål hele sesongen. Mot Liverpool var det stopp. Det var vondt å akseptere for den brennhete 19-åringen.

Publisert Publisert

Erling Braut Haaland og resten av lagkompisene i RB Salzburg takket fansen for støtten etter kampen. Men skuffelsen over å ryke ut av Champions League var stor. At det blir Europa League i februar var ikke særlig til trøst i kveld. Foto: JOHN SIBLEY / REUTERS

  • Kjetil Flygind

RB SALZBURG-LIVERPOOL 0–2

SALZBURG (Aftenbladet): Spisskjempen fra Bryne har satt dype spor etter seg i sin første sesong i Champions League. Åtte scoringer ble det på spilleren som ryktes til den ene storklubben etter den andre.

Men etter tapet for Liverpool på hjemmebane tirsdag kveld, i den siste gruppespillskampen i turneringen, var Haaland langt nede.

Det ble bare nesten. Pasninger han ville ha, men som aldri kom. Eller som ble brutt. Eller plukket av Liverpools keeper. Og de to skuddforsøkene som begge hadde sust i mål med litt flyt.

Denne gangen ble ett reddet, det andre smalt i nettveggen.

– Du kan jo tenke deg hvordan den følelsen er. Det er blytungt, sier Haaland til Aftenbladet.

Les også

Haalands drøm knust på ett magisk Liverpool-minutt: – Jeg er helt tom

Erling Braut Haaland stoppet på åtte scoringer i sin første sesong i Champions League. Foto: JASMIN WALTER / BILDBYRÅN

– Liverpool er bedre

Foran en håndfull norske medier i pressesonen under Red Bull Arena får vi fem spørsmål. Men Haaland har ikke så mye å si etter en kveld der drømmen om å sende Liverpool, den regjerende mesteren, ut av turneringen og selv gå videre til utslagsrunden, ble knust.

– Det er tungt. Det beste laget er best i begge omganger, det var ikke oss. Liverpool er et bedre lag, svarer Haaland på VGs spørsmål med klubbens pressesjef rett ved siden av seg.

Like bortenfor står Liverpool-stopper Virgil van Dijk og svarer på spørsmål. De to var i aksjon allerede etter 15 sekunder da Haaland så ut til å rive seg løs med fri bane til mål. Men nederlenderen gikk seirende ut av den duellen.

At det blir Europa League på nyåret var en mager trøst for Haaland.

– Det er ikke det første jeg tenker på. Denne skuffelsen sitter i, sier han.

Les også

Haaland før Liverpool-møtet: – Den største kampen i mitt liv

Dette skuddforsøket etter pause havnet i nettveggen. Foto: PATRICK STEINER / BILDBYRÅN

Treneren: – Ikke helt i form

Man Haaland spilte en god kamp. Han fikk 75 minutter på banen og viste hvorfor han er så ettertraktet. Alltid spillbar, vil ha ballen, på løp, smarte bevegelser, fart og styrke.

Prikken over i-en manglet, nemlig scoringen.

Jesse Marsch, RB Salzburgs amerikanske trener, sa dette om sin norske spiss på pressekonferansen etter kampen:

– Han er ikke 100 prosent, ikke helt i toppform. Men spilte likevel en god kamp.

Publisert
  1. Fotball
  2. Champions League
  3. Erling Braut Haaland