Avslører detaljer om livet til USAs mest berømte fange: – Det er ikke et normalt fengsel

Idrettsstjerne og skuespiller O.J. Simpson er igjen på alles lepper.

Publisert Publisert

O. J. Simpson (midten) ble frikjent for dobbeltdrap i 1995. Her er han flankert av advokatene F. Lee Bailey og Johnnie Cochran Jr. Foto: AP

iconDenne artikkelen er over to år gammel

I kveld norsk tid ble det besluttet at USAs mest berømte fange, O. J. Simpson, prøveløslates fra Lovelock Correctional Facility i Nevada. Simpson utbrøt «Tusen takk!» og bøyde hodet mot dommerne etter at avgjørelsen falt.

Høringen har fått massiv dekning i USA.

O.J. Simpson ble et ikon gjennom sine prestasjoner i amerikansk fotball på 70-tallet, før han gikk videre til en suksessrik karrière som skuespiller.

Han er også kjent for å ha blitt tiltalt for dobbeltdrapet på ekskona Nicole Brown og Ron Goldman i 1995, i en rettssak som har resultert i flere filmer og TV-serier.

Simpson ble til slutt frikjent. Det er en helt annen grunn til at han sitter i fengsel nå. I 2008 ble han nemlig dømt til 33 års fengsel for kidnapping og ran.

Les også

Da etterforskeren møtte den mektige fotballtoppen, ble han forferdet over oppførselen hans: – Dypt urovekkende

– Ikke et normalt fengsel

Simpson soner dommen i Lovelock Correctional Center i Nevada, men ifølge Jeffrey Felix, en pensjonert fengselsbetjent, er ikke kjendisens liv akkurat uutholdelig.

– Innsatte i Nevada har et uttrykk: «Lovelock er lett», sier Felix til USA Today Sports.

– Jeg mener, det stedet er ikke som et normalt fengsel. Maten på Lovelock er veldig god. Det fengselet er «superduperrent», fortsetter han.

O. J. Simpson var blant USAs mest berømte idrettsutøvere på 70-tallet. Her løper han med ballen under en kamp for Buffalo Bills i 1977. Foto: AP

– Alltid i godt humør

Under en prøveløslatelseshøring i 2013 lettet Simpson på sløret om hvordan han opplever soningsforholdene.

– Til en viss grad er jeg glad for at jeg endte opp her, fortalte han da.

– Og til en viss grad – selv om mange av forbrytelsene her er smakløse – synes jeg ikke det er noe stress, fortsatte Simpson.

Ifølge Felix kan fangene i fengselet benytte seg av fasiliteter som treningsstudio, softballbane, volleyballbaner, bordtennisbord, filmer og kabel-TV.

– O.J. har vært glad der siden dag én. Han er alltid i et godt humør. Han ler alltid og forteller alltid vitser, hevder Felix.

Les også

11-åring tar sjakkverdenen med storm: – Mye bedre enn Magnus Carlsen

– Århundrets prøveløslatelseshøring

Simpson skal ha jobbet i treningsstudio og med å vaske gulv i løpet av sin tid i fengselet. Under høringen i 2013 skrøt Simpson av oppførselen sin.

– Jeg lovet dem at jeg ville bli den beste innsatte de noen gang har hatt her. Jeg har stort sett holdt mitt ord, sa han.

Under en høring i 2013 skrøt O. J. Simpson av sin egen oppførsel i fengselet. Foto: AP

Overfor CNN forteller Brooke Keast, talskvinne for fengslene i Nevada, om Simpsons oppførsel.

– Simpson har holdt seg unna trøbbel der. Vi har ikke hørt mye fra ham, sier Keast til TV-kanalen.

Hør Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til fotball-EM. Hør hvordan Norge vurderes og hvem som er gullfavoritt:

Publisert