Innbytterne reddet poenget for Kristiansund etter knallsterk opphenting

(Stabæk-Kristiansund 2–2) Stabæk var i ferd med å kontrollere inn seieren på Nadderud. Da gjorde Kristiansund fire bytter i «ett jafs», kjempet seg til to scoringer og sikret ett poeng.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Vi fikk løftet laget og avsluttet kampen på en meget sterk måte. De som gikk ut hadde gjort en god jobb, men en bane som dette sliter på spillerne. Vi er sterke på slutten, sa en fornøyd Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport.

Det var i andre omgang det ble skikkelig action i kveldens oppgjør. Stabæk tok ledelsen etter 55 minutter da Kornelius Normann Hansen la inn og Oliver Edvardsen stupheadet inn 1–0-målet.

Ti minutter senere var det duket for ny scoring, og en ny herlig heading. Frisparket fra Kay Kostadinov ble skrudd inn mot bakre stolpe der høyreback Jørgen Olsen Øveraas kom svevende og skallet inn 2–0.

LEKKER HEADING: Jørgen Olsen Øveraas (t.v.) gratuleres av Marcus Antonsson etter 2–0-scoringen. I bakgrunnen skimtes Mats Solheim.

Kristiansund hadde ikke skapt noe i 2. omgang, og trener Christian Michelsen tok grep. Han satte inn fire mann da 20 minutter gjensto av ordinær tid. Det ga resultater.

I det 80. minutt la Christoffer Aasbak inn fra venstre, og innbytter Faris Pemi styrte reduseringen inn i nettet bak Marcus Sandberg i Stabæk-målet.

Fire minutter senere tok Amahl Pellegrino en corner, og ved første stolpe var Christophe Psyché, også han byttet inn, og skallet inn fra fire-fem meter.

– Det er en vanskelig bortekamp, og en vanskelig bane. Det er sterkt å komme tilbake når vi ligger under. Vi får ta med oss det, oppsummerte Pellegrino til Eurosport.

KOM TILBAKE: Christophe Psyché (nummer to fra venstre) har nettopp skallet inn 2–2 for Kristiansund mot Stabæk.

Pellegrino står fortsatt med 25 mål, det samme som Bodø/Glimts Kasper Junker. Toppscorerduellen i Eliteserien er fortsatt helt åpen.

Kristiansund har også fortsatt mulighet til å ta igjen Rosenborg på fjerdeplass, og mulig spill i europacupen. Men RBK vant 3–1 mot Molde, og må tape mot Sandefjord i siste serierunde samtidig som Kristiansund slår Haugesund.

– I teorien lever drømmen fortsatt. Nå må vi ha hjelp av Sandefjord i siste runde, men vi lever med drømme, sa Michelsen.

– Vi ble nok litt overmodige på 2–0. Det er litt skuffende etter en kamp der vi er gode veldig lenge. Jeg synes jo vi burde kontrollert denne kampen ut. De har kvalitet i laget, og det er derfor de ligger der de ligger, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til Eurosport.

Jevnt i første omgang

Første omgang på Nadderud var jevnspilt. Marcus Antonsson ble spilt igjennom av Nordmann Hansen etter få minutter, men KBK-keeper Sean McDermott vartet opp med en god redning.

Normann Hansen hadde også en frekk lobb som McDermott fikk slått til corner.

For bortelaget burde Pellegrino truffet målet da han fikk sjansen fra hjørnet av femmeteren, men avslutningen gikk utenfor. Og helt på tampen av omgangen dundret Amidou Diop en avslutning utenfor fra 14–15 meter.

PS. Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk