Holunds metode

OBERSTDORF/OSLO: Hans Christer Holunds (32) vinnerbrøl, gledestårer og takknemlighet viste hva VM-gullet betydde. Bak suksessen ligger en nøye planlagt treningsmetode.

Hans Christer Holund klarte ikke å holde tårene tilbake. Kanskje han ikke prøvde en gang. Han avsluttet forrige ski-VM i Seefeld med å vinne gull på femmila. Stas, syntes han den gang.

Men det var litt mer stas å vinne denne gangen. På gromdistansen 15 kilometer enkeltstart hadde han to landsmenn på pallen sammen med seg. Lagkamerat i Lyn Ski, Simen Hegstad Krüger på annenplass, rekrutten Harald Østberg Amundsen på bronseplass. I tillegg var det 125-årsdagen til Lyn.

Løypen var for klatreglade, snøen sugde fart fra skiene og Hans Christer Holund hadde gode skiløpere på alle kanter. Det var intervallstart, og det var mesterskap. Det er sånne konkurranser «HC» lever for.

Trippel norsk. Holund fikk med seg Simen Hegstad Krüger og debutanten Harald Østberg Amundsen. De to gjeveste medaljen gikk til løpere fra Lyn Ski som hadde 125-årsjubileum på dagen.

Formel for formtopping

32-åringen har deltatt i tre mesterskap – to VM og ett OL og vunnet medalje i alle tre.

Han har sin egen metode for å toppe formen. Det er en ikke ukjent metode, men det er langt fra alle langrennsløpere som gjør som Holund.

Les hele saken med abonnement