Svensk avis hevder Solskjær er «drømmekandidat» til toppjobb

Agent Jim Solbakken bekrefter at han besøkte IFK Göteborg.

Publisert Publisert

Ole Gunnar Solskjær varte bare åtte måneder i Cardiff-jobben. Foto: NTB SCANPIX

  • Nicholas Bergh
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Ole Gunnar Solskjær har vært arbeidsløs siden han ble sparket som Cardiff-manager i september. Nå skal imidlertid en ny jobbmulighet ha åpnet seg.

Den svenske avisen Aftonbladet mener å vite at Solskjær er ønsket som trener i ambisiøse IFK Göteborg. Aftonbladet hevder Solskjær er den svenske storklubbens «drømmekandidat».

IFK skal ha fått signaler fra Solskjær-leiren om at 41-åringen ikke vil utelukke en retur til Skandinavia, dersom klubben kan bevise at satsingen er «riktig».

Solskjærs lønnskrav skal imidlertid kunne bli et problem i forhandlingene, da han krever et beløp høyere enn det som er vanlig for fotballtrenere i Allsvenskan.

— Jeg har ikke hatt noen kontakt med ham, sier IFK-sportssjef Mats Gren til Aftonbladet, på spørsmål om hvor interesserte klubben er i Solskjær.

Jim Solbakken på Göteborg-besøk

IFK Göteborg bekreftet tidligere denne uken at de jobbet ut ifra en kandidatliste på 15 navn. Da bekreftet klubbformann Karl Jartun at Aalesund-trener Jan Jönsson og den svenske landslagslegenden Henrik Larsson var blant kandidatene. Solskjær ble imidlertid ikke nevnt på det tidspunktet.

Det verserte også rykter om at Göteborg-klubbens sportssjef Mats Gren er i England onsdag, for å se Champions League-kampen mellom Manchester City og CSKA Moskva, og at dette ville bli brukt som en anledning til å møte Solskjær.

Gren benekter imidlertid at han er i England.

Les også

Jönsson og spisslegenden Larsson aktuelle til svensk toppjobb

Ole Gunnar Solskjærs agent Jim Sollbakken ønsket ikke å kommentere Aftonbladets spekulasjoner, men han bekrefter at han møtte Mats Gren i Göteborg for en måned siden.

— Ja. Jeg traff Mats Gren, vi spiste lunsj og så oss omkring. Det er en fantastisk klubb og bygning. Men hva vi snakket om tenker jeg ikke å gå inn på, sier Solbakken.

Solskjær gjorde seg svært ettertraktet som trener da han tok Molde til klubbens to første seriegull i 2011 og 2012. I 2013 fulgte han opp med et cupgull, før han prøvde lykken i Premier League med Cardiff, der han ble ansatt som manager i januar.

Det oppholdet ble mislykket for Solskjær, og nå er han ledig på markedet.

IFK Göteborg er en av Sveriges aller største klubber. Ingen lag har blitt seriemestere i Sverige flere ganger enn IFK Göteborg, som har vunnet 18 ganger. Åge Hareides Malmö FF tangerte den rekorden denne høsten.

Mandag fikk trener Mikael Stahre sparken i den svenske storklubben, selv om klubben ble nummer to i Allsvenskan denne sesongen.

Publisert
BT anbefaler

«Da alt var over, spilte Lars Arne Nilsen til 10 på børsen. Sjefene hans, derimot ...»

Lars Arne Nilsen avsluttet raust, ydmykt og med storsinn.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her er Sara blitt stoppet av UP på E39: – Håpet de med vestene var fiskere

  2. Oppkast på bussen ikke fjernet etter tre dager: – En smittekilde på hjul

  3. Økende smittetrend i flere byer: – Befinner oss på et vippepunkt

  4. Folgefonnas hemmelig­heter er avslørt. – Ukjent for alle, og mye mer dramatisk enn vi trodde.

  5. Her kommer Brann-sjefen fra Trondheim – har vært i kontakt om Kåre Ingebrigtsen

  6. – Hva er det vi holder på med? La gutta jobbe!

  1. Internasjonal fotball