Svensk avis hevder Solskjær er «drømmekandidat» til toppjobb

Agent Jim Solbakken bekrefter at han besøkte IFK Göteborg.

Ole Gunnar Solskjær varte bare åtte måneder i Cardiff-jobben. Foto: NTB SCANPIX

  • Nicholas Bergh
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ole Gunnar Solskjær har vært arbeidsløs siden han ble sparket som Cardiff-manager i september. Nå skal imidlertid en ny jobbmulighet ha åpnet seg.

Den svenske avisen Aftonbladet mener å vite at Solskjær er ønsket som trener i ambisiøse IFK Göteborg. Aftonbladet hevder Solskjær er den svenske storklubbens «drømmekandidat».

IFK skal ha fått signaler fra Solskjær-leiren om at 41-åringen ikke vil utelukke en retur til Skandinavia, dersom klubben kan bevise at satsingen er «riktig».

Solskjærs lønnskrav skal imidlertid kunne bli et problem i forhandlingene, da han krever et beløp høyere enn det som er vanlig for fotballtrenere i Allsvenskan.

— Jeg har ikke hatt noen kontakt med ham, sier IFK-sportssjef Mats Gren til Aftonbladet, på spørsmål om hvor interesserte klubben er i Solskjær.

Jim Solbakken på Göteborg-besøk

IFK Göteborg bekreftet tidligere denne uken at de jobbet ut ifra en kandidatliste på 15 navn. Da bekreftet klubbformann Karl Jartun at Aalesund-trener Jan Jönsson og den svenske landslagslegenden Henrik Larsson var blant kandidatene. Solskjær ble imidlertid ikke nevnt på det tidspunktet.

Det verserte også rykter om at Göteborg-klubbens sportssjef Mats Gren er i England onsdag, for å se Champions League-kampen mellom Manchester City og CSKA Moskva, og at dette ville bli brukt som en anledning til å møte Solskjær.

Gren benekter imidlertid at han er i England.

Les også

Jönsson og spisslegenden Larsson aktuelle til svensk toppjobb

Ole Gunnar Solskjærs agent Jim Sollbakken ønsket ikke å kommentere Aftonbladets spekulasjoner, men han bekrefter at han møtte Mats Gren i Göteborg for en måned siden.

— Ja. Jeg traff Mats Gren, vi spiste lunsj og så oss omkring. Det er en fantastisk klubb og bygning. Men hva vi snakket om tenker jeg ikke å gå inn på, sier Solbakken.

Solskjær gjorde seg svært ettertraktet som trener da han tok Molde til klubbens to første seriegull i 2011 og 2012. I 2013 fulgte han opp med et cupgull, før han prøvde lykken i Premier League med Cardiff, der han ble ansatt som manager i januar.

Det oppholdet ble mislykket for Solskjær, og nå er han ledig på markedet.

IFK Göteborg er en av Sveriges aller største klubber. Ingen lag har blitt seriemestere i Sverige flere ganger enn IFK Göteborg, som har vunnet 18 ganger. Åge Hareides Malmö FF tangerte den rekorden denne høsten.

Mandag fikk trener Mikael Stahre sparken i den svenske storklubben, selv om klubben ble nummer to i Allsvenskan denne sesongen.

Publisert
  1. Internasjonal fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Har du denne typen ytterpanel på huset ditt, har advokaten et godt råd.

Advokat ber alle boligeiere sende reklamasjonskrav allerede nå.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her har eierne store planer: – Det skal bli det motsatte av Myrkdalen

  2. Treig trafikk på E16: – Det begynner å hope seg litt opp

  3. Folkehelseinstituttet bommet kraftig på smittetall i julen

  4. Syv nye smittede i Bergen

  5. Et nabolag på nåler

  6. Bir skal samle inn bergensernes matavfall. Disse stedene er først ute.