Northug: - Litt rart at de glemte Hellner

<p>Northug tar bladet fra munnen. Og terger svenskene, selvfølgelig.</p>

Val Müstair, Sveits 20130101.Petter Northug jr. blir slått av svenske Emil Jönsson (f.v.), Calle Halfvarsson og Marcus Hellner i herrenes semifinalesprint under Tour de Ski i Val Müstair i Sveits tirsdag ettermiddag.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Petter Northug nektet å snakke med pressen etter at han skuffende røyk ut i semifinalen av Tour de Ski-sprinten. Men på sin blogg på bendit.no snakker han for første gang om løpet. Og han klarer — i kjent stil - ikke å la være å terge svenskene.

— Veldig fornøyd med dagen. Ikke bare egen plassering, men også konurrentene. Svenskene hadde jo en god dag på jobben, bare litt rart de glemte at Hellner er på laget, skriver Northug på bloggen.

Burde fått Hellner til finalen

Situasjonen Northug snakker om, er følgende: Emil Jönsson, Calle Halfvarsson og Marcus Hellner lyktes i å ødelegge for Petter Northug i semifinalen og de tre svenskene kunne spurte inn til de tre første plassene. Men den største sammenlagtfavoritten av de tre, Marcus Hellner, kom sist av dem og røyk dermed ut.

Det synes Northug var pussig.

- Burde vel strengt tatt fått han (Marcus Hellner, journ.anm) høyest mulig på lista, men jeg kan vel gjøre et unntak å takke dere for hjelpen. Fortsettelsen blir jo enklere for meg. Vi blir et samlet felt som enkelt tar igjen teten på torsdag, sier Petter Northug.

- Neste løp er et av de viktigste

Petter Northug ligger kun ni sekunder bak leder Maxim Vylegzhanin og har derfor fortsatt en god mulighet til å sikre seg seieren i Tour de Ski. Northug virker å ha troen.

- Nå har vi en hviledag i morgen. Da begynner trøkket. Neste løp er et av de viktigste i hele touren.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Publisert: