Sjekk hvem som går inn på Start-laget

Mons Ivar Mjelde gjør varslede endringer på laget som møter Lillestrøm søndag.

Publisert Publisert

TILBAKE I 11-EREN: Solomon Owello har hatt noen gode innhopp. Nå har han gjort seg fortjent til å være i startoppstillingen igjen. Foto: Nicolai Olsen

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

KRISTIANSAND (Fædrelandsvennen): Solomon Owello vil, etter all sannsynlighet, være tilbake i startoppstillingen når Start gjester Lillestrøm på Åråsen søndag. Nigerianeren har vært toneangivende de siste kampene da han har kommet inn fra benken.

— Owello har tatt sjansen når han har fått den. Og i en indreløperrolle, der han vil få et enda større offensive muligheter, tror jeg han vil passe bra, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

25-åringen fra Nigeria har hatt et godt samarbeid med Ernest Asante på høyrevingen. Derfor kommer antakeligvis Owello inn for Gudmundur Kristjansson som høyre indreløper i Mjeldes 4-5-1-formasjon.

— Når en spiller presterer på det nivået som Owello har gjort etter å ha blitt benket, så er det vanskelig å holde ham på benken igjen, sier Mjelde.

Ellers uforandret

Utenom endringen på den sentrale midtbanen, er det lite sannsynlig at Mjelde kommer til å gjøre noen store endringer. Laget hans hadde tre seiere på rad før lørdagens hjemmetap mot Aalesund.

Dermed får 16-årige Kristoffer Ajer, som slet mot Aalesund, en sjanse til å revansjere seg – og det mot laget han kom til Kristiansand fra.

— Ajer har vært god nok, han har fortjent å spille så mye som han har. Mot Aalesund slet hele laget, men når man er så fersk som det Ajer er, må vi akseptere at han svinger litt i prestasjonene. Men alt i alt har han vært veldig bra. Han har imponert meg, sier Mjelde.

Og Ajer gleder seg til å reise «hjem» igjen.

— Det har vært en drøm siden jeg var en liten gutt, å spille på Åråsen. Pappa og jeg var på alle hjemmekampene da jeg var yngre. Det kommer til å bli en stor opplevelse, sier Kristoffer Ajer.

Lagoppstillingene

Dermed blir dette, etter all sannsynlighet, Start-laget som gjester Lillestrøm.

Start (4-5-1): Terje Reinertsen – Amin Nouri, Glenn Andersen, Bismark Acosta, Rolf Daniel Vikstøl – Ernest Asante, Solomon Owello, Kristoffer Ajer, Espen Børufsen, Zlatko Tripic – Matthias Vilhjalmsson.

Petter Vaagan Moen spilte ikke da Start slo Lillestrøm 3-1 i Kristiansand i vår. Han er tilbake, og en mann Mons Ivar Mjelde frykter. Lillestrøm stiller antakeligvis med følgende mannskap.

Lillestrøm (4-4-1-1): Arnold Origi – Bjørn Helge Riise, Frode Kippe, Magnar Ødegaard, Simen Mikaelsen – Pálmi Rafn Pálmason, Ohi Omoijuanfo, Martin Lundemo, Moryke Fofana – Petter Vaagan Moen – Erling Knudtzon.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering