Slik blir Northug-avtalen

Både skiforbundet og Northug måtte gi etter helt på tampen av forhandlingene.

Generalsekretær i Norges skiforbund Stein Opsal (t.v.) og landslagssjef Åge Skinstad møter pressen på Gardermoen søndag i forbindelse med avtalesigneringen mellom Petter Northug og Norges Skiforbund.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

GARDERMOEN (Aftenposten): Det spøkte skikkelig for Northugs VM-drøm. Først helt på oppløpet var trønderen og skiforbundet i konkrete samtaler om å lose representasjonsavtalen i havn. Like før midnatt lørdag satte skistjernen sitt navnetrekk på avtalen.

Les også

Lettet VM-direktør: - Velkommen til Sverige, Petter

Det gir Northug muligheten til å delta i verdenscupen og hans store mål denne sesongen: ski-VM i Falun.

Forhandlingene rundt avtalen har ifølge skiforbundet vært positive hele veien. Det mest omstridte punktet var sluttdatoen for avtalen.

– Petter har nå underskrevet en avtale som strekker seg fra 24. november til 7. april, sier langrennssjef Åge Skinstad til Aftenposten.

Det betyr at Petter Northug ikke kan fronte sin sponsor Coop i den perioden ettersom han da er må følge skiforbundets regler.

Langrennssjef Åge Skinstad og generalsekretær i Norges skiforbund, Stein Opsal, møtte pressen på Clarion Hotel Oslo Airport for å forklare forhandlingene rundt avtalen.

Slik blir avtalen

– Vi er veldig glade for å få Petter Northug med, sier Opsal til Aftenposten.

Først var utgangspunktet for representasjonsavtalen at Northug skulle være en del av det norske landslaget fra 1. november til 30.april, så ble sluttdato flyttet frem til 15. april, men Northug-leiren har hatt et ønske om at representasjonavtalen skulle avsluttes 15. mars.

Det har skiforbundet nektet, men på tross av at Opsal i går ga tydelig uttrykk for at 15. april var deres siste «bud», er altså sluttdatoen nå flyttet frem over en uke.

Sluttdato 7. april

– Hvorfor snudde dere?

– I en opphetet sluttforhandling, så er det klart at du gir noen kompromisser for å få en avtale på plass og i havn. Det vi har gitt, er en svært begrenset endring og en god løsning slik at vi får Petter med. Ellers kunne det fort blitt komplisert. Alle vi ønsker Petter med, sier Opsal.

– Hvor viktig har det vært å få Northug med?

– Det klart det er viktig å ha Petter med. I form har han en helt fantastisk spisskompetanse. For laget er han en viktig brikke. Vi vet at treningsgrunnlaget hans er bedre enn på mange, mange år. Så dette kan bli veldig morsomt, sier Opsal.

Litt misfornøyd Northug

– Har disse forhandlingene påvirket forholdet deres til Northug negativt?

– Nei. I sluttfasen dro det seg litt til, men frem til det har det vært en positiv og konstruktiv dialog.

Northug har tydelig signalisert at VM i Falun var hans store mål for den kommende sesongen, og han har signert en avtale med skiforbundet han ikke er hundre prosent fornøyd med.

— Jeg har valgt å signere avtalen med skiforbundet. De har kommet meg i møte på enkelte punkter, og jeg har måttet godta forhold jeg ikke er fornøyd med. Jeg er likevel lettet over at dette nå er avklart. Nå kan jeg fokusere fullt og helt på oppkjøringen til verdenscupen og VM. Dette blir bra - svenskene kan glede seg, sa Northug i en uttalelse via sin manager Are Sørum Langås etter at avtaken var signert.

Publisert: