Den nye Brann-sjefen er kritisk til Norlings resultater

Slik svarer Norling på uttalelsene.

Rikard Norling har måttet tåle mye kritikk fra flere
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det er økende press rundt Brann-trener Rikard Norling, etter en svak sesongstart med fem poeng på fire kamper i 1. divisjon.

Les også

«Rikard Norling famler i blinde»

Det er i et radiointervju med NRK, den nye styrelederen Eivind Lunde går lenger enn tidligere i sin kritikk av Norling.

— Vi vet at sportslig suksess er en nødvendighet, og derfor må Rikard Norling bli evaluert kontinuerlig. Hittil er resultatene for dårlige. det viser tabellen og for så vidt også resultatene de siste kampene, sier Lunde til kanalen.

— Hvem bærer hovedansvaret for det?

— Det er et samlet oppsett, men Rikard Norling er selvfølgelig lett å peke på.

VALGT: Branns nye styreleder heter Eivind Lunde. Den tidligere spillerinvestoren ble valgt inn uten problemer på det ekstraordinære årsmøtet i klubben tirsdag.

I BTs direktesending etter det ekstraordinære årsmøtet tirsdag, fokuserte Lunde på behovet for å ansette sportssjef, heller enn trenersituasjonen. Men i et tidligere BT-intervju har Lunde uttalt seg skeptisk om treneren. Lunde sa blant annet at han ble veldig betenkt gjennom nedrykkssesongen.— Så langt har han ikke vært heldig med utviklingen av laget, synes jeg. Om det skyldes ham eller andre ting, tør jeg ikke å ha sterke meninger om nå, sa Lunde for to uker siden.

Norlings svar

Brann-trener Rikard Norling lot seg intervjue på telefon onsdag formiddag, før lagets siste trening foran kampen mot Ranheim torsdag. Norling sier han «faktisk ikke» fulgte med på det ekstraordinære årsmøtet, da han prioriterte å se Brann 2s kamp mot Varegg.

— Hva tenker du om Lundes uttalelser?

— Han har jo rett. Jeg har truffet ham før, men ser frem til å gjøre det igjen, og snakke med ham, sier Norling.

— Lar du deg påvirke av det han sier?

— Det er ingenting jeg legger energi i. Jeg legger energien i å forberede laget til neste kamp. Uansett om man sliter resultatmessig, eller har fantastiske resultater, er det viktig å jobbe videre, analysere det som har vært og fokusere på det som kommer. Så teller man opp etter 30 kamper.

— Føler du press i større grad enn tidligere i Brann?

— Som trener må man alltid levere resultater, sånn er det nå også, svarer Norling.

Les også

Brann-veteranene føler seg dolket i ryggen

De nye vil ikke kommentere

Ingen av de tre som tirsdag ble valgt inn som styremedlemmer, vil si noe om Norlings posisjon i offentligheten. BT har spurt både Siren Preto, Morten Kolseth og Birger Grevstad.

— Det er ikke en ønskelig start, men vi får håpe det snur på torsdag (i kamp mot Ranheim), sier Preto om den sportslige situasjonen.

— Er du fornøyd med Rikard Norlings trenergjerning i Brann?

— Det synes jeg er litt vanskelig å uttale meg om. Jeg føler ikke jeg har grunnlag for å si noe om det nå, jeg må sette meg bedre inn i det.

Les også

- Skammelig at Åsane har dobbelt så mange poeng som Brann

Også Kolseth er ullen.

— Jeg har et syn på det, men vil gjerne ta det med de andre i styret først. Så får vi heller kommentere når vi har hatt et møte, sier Morten Kolseth.

Birger Grevstad har følgende kommentar:

— Jeg må svare som de ander har gjort, vi har ikke hatt tid til å snakke sammen om dette. Det får bli opp til styreleder å kommentere.

Publisert: