Norling-avgangen: - Det kunne ikke bli annerledes

Slik reagerer supporterne på at Rikard Norling er ferdig i Brann.

Rikard Norlings dager i Brann er over.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Mye tyder på at det ikke blir sånn at jeg får fortsette, sa Rikard Norling til BT da Brann landet på Flesland onsdag. BTs kilder forteller at Norling er hovedtema på styremøtet torsdag, og styret skal være temmelig samstemte i at han må erstattes.

LES MER: Norling ferdig i Brann

Brann-blogger Eduardo «Doddo» Andersen mener det nå var kommet til et punkt der Norling umulig kunne få fortsette.

— Jeg beklager sterkt at Rikard Norling aldri lyktes i Brann, men det kunne ikke bli annerledes. Mange mennesker må ta på seg ansvaret for Branns nedtur: Selvhøytidelige forhenværende styremedlemmer, både de som satt lenge og han som satt i 75 minutter, og klubbens spillerne. Men hovedansvaret ligger likevel på Rikard Norling, og han beviste for siste gang mot Levanger at han ikke har det i seg til å løfte denne spillergruppen, sier Doddo.

- Naiv

- Hva har gått galt for Norling?

— Han var litt naiv på norsk fotballkultur, på kunstgress, lange innkast og den direkte fotballen. Så fikk han en uheldig start. Selv om Brann var veldig gode spillemessig i de første hjemmekampene i 2014, fikk de ikke resultater. Da forsvant selvtilliten fort fra spillergruppen.

- Er du trist eller glad nå?

— Jeg er ingen av delene. Jeg blir ikke glad før Brann vinner fotballkamper igjen. Dette er ingen garanti for at de gjør det, men det øker sjansen, mener Doddo.

LES OGSÅ: Her er ni trenernavn som kan bli aktuelle for Brann

- Håper det virker

Supporterleder i Brann, Roger Lillebøe-Hansen, sier han har vært i kontakt med styret i Brann etter ydmykelsen i Levanger. Han reagerer slik på nyheten om at Norling er ferdig i klubben.

— Før det er offisielt vil jeg ikke si for mye. Vi har meddelt styret at sånn som situasjonen er nå, må det drastiske virkemidler til. Hva de virkemidlene er blir mellom styret og oss, men at Rikard sin fremtid er en del av den diskusjonen, er åpenbart. Vi kan ikke bare sette oss ned og si at neste kamp skal vi vinne, sier Lillebøe-Hansen.

— Uansett hva som skjer, forventer jeg å se at annet og bedre Brann mot Follo mandag. Det er ikke gitt at en treneravgang virker forløsende, men jeg håper at det virker, sier supporterlederen.

Gjert Moldestad, redaktør i supportermagasinet Den 12. mann, betegner det som «veldig trist» at Norling forsvinner.

— Fordi jeg setter stor pris på ham som person. Som menneske er han den typen trener vi trenger i Brann, og han er veldig godt likt blant oss supportere. Men det er klart, Brann må prestere, og det har de ikke gjort. Hvis det er slik at styret har konkludert med at det var dette som skulle til, er jeg enig i at det er den riktige løsningen. Men jeg er spent på hvem som overtar. Hvem er det som skal løfte Brann opp på tabellen nå? Av dem som er tilgjengelige, er det ikke alle jeg har særlig tro på, sier Moldestad.

- Helt rett avgjørelse

Tidligere Brann-spiller Kjell Rune Pedersen er fornøyd med nyheten om Norlings avgang.

— Det er en helt rett avgjørelse. Begrunnelsen for det er lang. Dessverre har ikke Norling fått til noe av det han kom for Brann, men at det skulle starte så dårlig i 1. divisjon, hadde jeg ikke sett for meg. Vi har ikke sett en rød tråd i noe, det har virket veldig tilfeldig. Jeg tror en av grunnen til at spillerne er usikre og redde, er at det har vært altfor mange skifter på laget. Jeg reagerer både på uttak av laget og byttene i kamp, og også på hvor lite Brann har trent under Norling, sier Pedersen.

Han mener Norling burde vært sparket for lenge siden.

— Klart, det burde skjedd i fjor sommer. Jeg vet ikke hvorfor de ikke har gjort det tidligere. Se på David Nielsen som er ferdig i Strømsgodset, se på Nest-Sotra-treneren som fikk sparken. Norling har vært her i 40 kamper. Det er naturlig at han fikk litt tid etter at han kom fra gull med Malmö, men nå har det gått altfor lang tid.

Publisert: