Nå er det Brann som sier nei til lokalderby

Åsane stiller gjerne til kamp.

- Da meldingen fra Åsane kom, hadde vi allerede gjort endringer i våre planer. Fredag har vi planlagt ting på Høgskolen, som vi har et samarbeid med, og hele treningsuken blir lagt opp etter dette, sie Rune Soltvedt til hvorfor de takket nei til kamp.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Onsdag meldte Brann på sine nettsider at neste fredags treningskamp mot Nest-Sotra er avlyst. Årsaken er at Nest-Sotras nye trener, Michael Schjønberg, mener kampen ikke passer inn i grønntrøyenes oppkjøring.

Brann på sin side la ikke skjul på at de svært gjerne ville ha gjennomført lokaloppgjøret.

— Alle lag i de to øverste divisjonene har lagt planer for oppkjøringen, så det nytter ikke å finne en erstatter som er god nok sportslig nå. Derfor blir det ingen kamp. Det er synd, for vi ønsket en kamp den helgen, sa Branns sportssjef Rune Soltvedt til brann.no.

Vil ikke vingle

Nå har Åsane tilbudt seg å løse problemet for Brann. Klubben fra nordre bydel stiller gjerne til kamp mot Rikard Norlings menn.

— En kamp neste fredag hadde passet perfekt for oss. Derfor stilte vi oss til disposisjon for Brann, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Men denne gang er det Soltvedt i Brann som sier nei takk til et lokaloppgjør.

— Da meldingen fra Åsane kom, hadde vi allerede gjort endringer i våre planer. Fredag har vi planlagt ting på Høgskolen, som vi har et samarbeid med, og hele treningsuken blir lagt opp etter dette. Overfor spillerne hadde det vært ekstremt lite profesjonelt å vingle enda mer i denne saken. Derfor vil vi ikke gå tilbake på planene enda en gang, sier Soltvedt.

Sa nei til Tromsø også

Han understreker at han er sikker på at Åsane, som er i samme divisjon som Brann, ville gitt Sportsklubben "knallgod matching".

— Det som står på nettsiden vår, ble lagt ut før Åsane kom på banen. Tromsø har også tilbudt oss kamp, men vi har ikke økonomi til å fly dit for en treningskamp, sier Soltvedt.

Før seriestarten borte mot Fredrikstad 6. april skal Brann møte Aalesund (13. mars), Sogndal (20. mars) og Hammarby (28. mars) i treningskamper. Oppgjøret mot sogningene blir det eneste mot 1.-divisjonsmotstand i oppkjøringen.

FAKTA:

Branns treningskamper hittil i vinter

Fyllingsdalen - Brann 2-0

Fana - Brann 0-6

Shamrock Rovers - Brann 3-2

Brann - Start 0-3

Brann - Sarpsborg 08 1-0

INGEN KAMP: Åsane har stilt seg disponibel for divisjonskollega Brann, men sistnevnte sier nei takk. Her fra en treningskamp mellom lagene i høst. FOTO: Odd E. Nerbø

Publisert: