Riise beklager: - Alt blir misforstått

— Skulle brukt andre ord, sier Fulham-proffen etter TV 2-intervju.

ANGRER: John Arne Riise beklager at han plumpet uti i et intervju med TV 2.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

I et intervju med TV 2 Sporten i går fortalte John Arne Riise om skuffelsen over ikke å bli tatt ut til å være kaptein da Brede Hangeland ga seg halvveis i privatlandskampen mot Ukraina i Sevilla i februar.

Mannen med flest landskamper for Norge (110) sa at han ble veldig forbannet over avgjørelsen om å gi Rosenborg-spiller Tarik Elyounoussi kapteinsbindet i pausen.

— Tarik er et naturlig lederemne, ellers hadde jeg ikke gitt det til han, sa landslagstrener Egil Drillo Olsen til Aftenposten etter kampen.

Riise, som fikk massiv kritikk på Twitter etter intervjuet, sa også at det kun var ham selv og landslagskaptein og Fulham-kollega Brede Hangeland som snakker underveis i landskampene.

— På banen er det bare Brede og jeg som prater. Ingen andre. Og det er ikke ment som disrespect til Tarik eller noen andre, men det er bare Brede og jeg som prater, sier Riise til TV 2. Nå beklager Riise at intervjuet etterlater et inntrykk av at han kritiserer lagkompisene på landslaget.

  • Jeg er lei meg for at intervjuet etterlater et inntrykk av at jeg rakker ned på lagkamerater og ledere. Det var et intervju som varte i nesten en halv time hvor vi snakket om alt mulig, men slik det ble klippet og kom ut, skjønner jeg at folk reagerer. Alt blir misforstått, sier John Arne Riise til VG (http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10109660).

Riise fortsetter:

  • Jeg skulle ha brukt andre ord. Alle vet at jeg er en lagspiller som gir alt for laget. Jeg aksepterer alle valg som ledelsen tar. Slik er det og sånn er det alltid, og det er ikke viktig for meg å være visekaptein, sier han til VG.

Til Nettavisen sier Elyounoussi at han ikke er enig med Riise i at det kun er Fulham-duoen som snakker på banen av de norske spillerne.

  • Håvard Nordtveit kan man se på som en ledertype. Også Moa er en veldig fin ledertype, så vi har flere på laget som er flinke til å prate. Så der synes jeg han (Riise) tok feil, med at det bare er de to som prater, sier Elyounoussi.
  • Vi har en del andre på laget som vil vise seg fram. De to (Hangeland og Riise) er de mest rutinerte og vi ser opp til de. De er forbilder for oss andre, men samtidig så har vi noen fra den nye garden, sier Elyounoussi til Nettavisen.
Publisert: