Eggen hadde ikke ord

Det var en tydelig rørt Nils Arne Eggen som mottok Lerkendals hyllest etter kveldens kamp mot Lyon. For første gang på mer enn 40 år gikk trenerlegenden tom for ord.

eggen250

  • Christer Stensås
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

— Den stemningen som var der ute bør det ikke settes ord på, sa Nils Arne Eggen da han ble bedt om å beskrive æresrunden han gjennomførte sammen med Bent Skammelsrud etter kampen.

Drøyt 21 000 trøndere ville ikke gi slipp på mannen som har fylt premieskapene på Lerkendal til randen.

— Det var litt overraskende, for jeg hadde antydet at det ikke burde være noen stor seremoni i dag. Men når 21 000 står igjen på tribunen, ble vel både Bent og jeg litt rørt. Det kom en tåre i øyekroken, men vi gikk det av oss. Bent er jo i god form, men for meg er 400 meter en lang vei, flirer Eggen.

Han har hele tiden hevdet at det ikke er med vemodige tanker han forlater trenerstolen. I kveld måtte han gå noe tilbake på akkurat det.

— Jo, men det er sånn når vi slutter: Vi har spilt våre viktigste kamper, men vi har fortsatt ikke tenkt våre viktigste tanker noen av oss. Vi skal fortsatt være en del av miljøet i vår kjære klubb. Vi vil fortsatt være opptatt av at det skal gå bra med laget videre. Nå skal det bli godt å få tid til å gjøre noe annet, sier Nils Arne Eggen.

Brukbar kamp

Nils Arne Eggen var opptatt av å si noen ord om selve kampen også. Det er flere dager siden han advarte mot at det ble alt for mye fokus på avskjedsfesten. I kveld beklaget han nærmest at Rosenborg satte en stopper for Lyons videre deltakelse i Mesterligaen.

— Det er synd at Lyon ryker ut, men sånn kan ikke vi tenke. Vi ønsker dem bare lykke til videre i UEFA-cupen. Jeg synes det var en brukbar fotballkamp. I hvert fall i andre omgang, som ble veldig sjanserik. Vi burde avgjort kampen, men vi ble slurvete. Da Lyon måtte frem på banen hadde vi noen overganger vi burde tatt bedre vare på. Utligningen så merkelig ut, men jeg vil ikke kommentere den noe mer, sa Nils Arne Eggen.

— Kampen viste det vi har sett i hele høst, at vi henger med i toppen. Det er det lille ekstra som mangler. Jeg tror Åge Hareide, Ola By Rise og Rune Bratseth klarer å gi laget det lille løftet slik at vi møtes i Mesterligaen også neste år. 1-1 var et rettferdig resultat, selv om vi burde vært gode nok til å vinne denne kampen, konstaterte Nils Arne Eggen.

Mens resten av laget bega seg ut i den kjølige trondheimsnatten for å sette et verdig punktum på årets sesong, fastholdt Nils Arne Eggen at han skulle rett hjem.

— I min alder er du ikke noe nattmenneske. Det er slutt på den tiden da du glemte å legge deg. Vi skal ha en felles avslutning senere. Jeg skal ikke vite noe, men det er visst på torsdagen, gliste Nils Arne Eggen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Bittert for Roar

  2. Hoftun med tårer i øynene

  3. Var redd Bent skulle miste gnisten

  4. Best av hensyn til de andre

  5. Skuffet Lyon-trener

BT anbefaler

Halvparten av de smittede i Bergen er i gang med vaksineringen

Få fullvaksinerte blir smittet. Delvis vaksinerte er fortsatt utsatt for smitte, viser tall fra Bergen kommune.

LES SAKEN