«Så svake var Brann, at Norling bør vurdere å gjøre drastiske endringer»

Rikard Norling må i tenkeboksen snarest. Der bør han komme frem til at diamantformasjonen hans bør skrotes.

  • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN-START 0-3

Norling og hans nærmeste medarbeidere var langt nede etter 0-3 mot Start. Så svake var Brann, at Norling bør vurdere å gjøre drastiske endringer i formasjon og personell.

Diamanter varer evig sies det, men den såkalte diamantformasjonen Norling har satset på i det nye året, bør ikke engang leve frem til seriestart. Den fungerer ikke. Tap mot Fyllingsdalen og Shamrock Rovers ble torsdag etterfulgt av en real smell mot Start. Og Brann var så svake mot sørlendingene at det bør få Brann-treneren til å vurdere vesentlige endringer.

Start scoret tre mål på identisk vis. De kom etter urovekkende svak markering i et særdeles passivt Brann-forsvar, scoringer som igjen kom etter at Starts flankespillere fikk all den tid de ønsket til å prikke sine inlegg mot storscorer Matthias Vilhjalmsson.

En midtbane der Fredrik Haugen alene var den som skulle vokte rommet foran eget forsvar, og der Kristoffer Barmen og Kasper Skaanes mest ble løpende i mellom, ble for sped mot langt mer robuste Start.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

Mens sørlendingene hadde en kaptein i Gudmundur Kristjansson som både vant duellene og styrte sine lagkompiser med myndighet, var Brann-spillerne mest gretne og opptatt av dommerens innsats. Der Start hadde en krumtapp som organiserte og dirigerte, manglet Brann den signalspilleren på midten som kunne styre kampen. Fredrik Haugen ble for puslete og klarte aldri å bekrefte signalene som har kommet fra Rikard Norling om at han er i ferd med å ta nye steg i riktig retning.Selv om det fortsatt er snakk om treningskamper i februar, og seriestarten er halvannen måned unna, haster det for Brann å få orden i rekkene. Brann-treneren snakker om å omskolere Vadim Demidov til å bli en defensiv midtbanespiller, men det går sakte fremover med Demidov som synes å være et langt stykke unna det som kan kalles kampform. Andre robuste, defensive midtbanespillere er ikke å finne i Brann-stallen, og klubben bør nøye vurdere å sondere transfermarkedet for å finne den spillertypen som Brann helt klart savner etter at Stephane Badji forsvant.

Uavhengig av det synes jeg Norling umiddelbart bør skrote diamantformasjonen. I realiteten hadde Brann mot Start tre offensive spillere i Huseklepp, Orlov og Larsen på banen. Så lenge de andre ikke er rendyrkete spillere som kan holde fortet defensivt, har Brann en offensiv luksus som et lag ikke kan unne seg i dagens moderne fotball. Dumpekandidaten Start utnyttet dette effektivt, og var nærmere 5-0 og 6-0 enn Brann var redusering.

I løpet av 90 minutter skapte Brann én reell sjanse, men Jakob Orlov satte ballen i nettveggen da han burde scoret. Resultatet var at Brann-spillerne nok en gang forlot banen med tap, og det oser verken spilleglede eller selvtillit av de røde om dagen. Derfor tror jeg Rikard Norling gjør lurt i å gjøre noen vesentlige endringer mens han ennå har tid til å drille inn nye systemer.

En av fjellvettreglene handler om å grave seg ned i tide. Det er ikke nødvendig i og med at vi fortsatt skriver februar. En annen fjellvettregel dreier seg om at det ikke er noen skam å snu. Norling bør derimot forholde seg til denne. Brann lekker som en sil, Brann vinner ikke fotballkamper, og mot Start fremsto Brann som et lag blottet for en plan som var i nærheten av å lykkes.

Måten Brann har fremstått på så langt, gjør meg bekymret. Jeg tror det er naivt å tro at det å bare øve litt mer alene kan snu den onde trenden. Norling og Brann bør gjøre grep mens det ennå er tid. Hvis ikke kan livet i 1. divisjon bli et mareritt.

VIDEO: SE HØYEPUNKT FRA KAMPEN HER:

Publisert
  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Grønner etter stortapet: - Dette var «god natt»

  2. Norling innrømmer taktisk svikt

BT anbefaler

Over fleire år skal den sjukehustilsette ulovleg ha slått opp i pasientjournalar

Fleire av oppslaga ser ut til å vere gjort på grunn av nysgjerrigheit, ifølgje sjukehuset.

LES SAKEN