Brann-fansen åpner for flytting fra Stadion

— Vi kan flytte dersom prosjektet er riktig, sier supporterleder Roger Lillebøe-Hansen.

FLYTTING?: - Vi må ikke spille på Brann Stadion for enhver pris, sier Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Potensialet vi har i Brann og Bergen står ikke i stil til de begrensede resultatene klubben har hatt over flere år. Den erkjennelsen gjør at vi må tenke nytt. Vi må ikke spille på Brann Stadion for enhver pris, sier Bataljonen-leder Lillebøe-Hansen.

- Er ikke Brann Stadion hellig for fansen?

— Nesten. Det kommer an på hva som er alternativet. Dersom vi kan ha en ny, relativt sentrumsnær stadion som ikke er altfor kommersiell, så tror jeg absolutt en del vil være åpne for flytting.

Les også: Må fotball være grisenes spill?

Han mener Branns gjeldsbyrde på rundt 150 millioner kroner er en hemsko for klubben.

— Vi skal være stolte av at vi eier vår egen stadion, men når prislappen er så høy, så spørs det om det er verdt det.

Mest bekymret for fotballen

Ingvar Dalhaug snakker for supportergrupperingen Tirsdagsgjengen, som for det meste består av eks-spillere. Han synes også et nytt stadion er en idé det er verdt å utrede.

— Stadion er moderne nok i seg selv, men har for lave inntekter i forhold til utgiftene. I et nytt bygg vil muligheten for å få inn leietakere være mye større, sier Dalhaug.

— Det ville ikke vært det beste å se Brann Stadion bli jevnet med jorden, men slik må det kanskje være. Vi kan ikke sitte med et stadion fordi noen er oppvokst der og har gått der i alle år, fortsetter han.

Dalhaug er for tiden mest bekymret for fotballen Brann spiller.

— Dersom de fortsetter som nå, og ingen i klubben våkner og gjør de rette tingene, så kan Brann være borte om noen år akkurat som Lyn. Publikum synes det er uinteressant å se på, og mot Sandnes Ulf var det ikke mer enn rundt 4000 som faktisk var der og så kampen, sier Dalhaug.

Les også

Sogndal-leder: - Jevn Stadion med jorden

— Folk slutter å komme med kunstgress

Kunstgress er et annet tema som kan videreutvikle Brann. Med kunstgress vil muligheten til å arrangere konserter, for eksempel, være større. Dalhaug er positiv til kunstig underlag.

— For meg er kunstgress et tema styret må vurdere og ta stilling til, men jeg stiller spørsmål om Brann skal fortsette å spille på en humpete gressbane som ikke gir resultater, så lenge alle de unge spillerne behersker bedre flate kunstgressbaner og fotballen som skal spilles der. Kanskje må vi være mer opptatt av hva som gir resultater og hvordan Brann kan komme seg ut i Europa igjen, sier Dalhaug.

Lillebøe-Hansen sier mange blant fansen er skeptiske til at Brann skal spille på plastikk.

— Mange er rimelig fastlåste i sitt gamle syn når det gjelder kunstgress, og sier det er slutt for dem på Stadion den dagen Brann ikke spiller på ekte gress lenger.

Vil du høre siste nytt om Brann på vei til jobben? Hør på BT-sportens nye Brann-podcast.

Publisert: