Sjansesløseri av Bryne mot bunnlag

Bryne og Mads Bøgild brente sjanse på sjanse og sliter for å holde tritt med kvaliklagene i førstedivisjon. 0-0 hjemme mot Åsane varsler at høsten kan bli tung på Jæren.

BOMMET: Mads Bøgild og Bryne sløste med sjansene mot bunnlaget.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg kom til en rekke målsjanser, det er positivt for min del, men jeg har tre store muligheter og skal avgjøre kampen, sier Bøgild til Aftenbladet like etter kampslutt.

For tredje kamp på rad gikk de rødhvite av banen uten å score. Det har ført til 0-0 mot Strømmen, 0-2 for Nest Sotra og nå altså 0-0 mot Åsane, ikke akkurat tre fryktinngytende motstandere.

I rettferdighetens navn skal de sies at Bryne skapte et hav av muligheter utover i andre omgang søndag kveld, men for andre gang denne sesongen kom et bergenslag til jærs med en matchvinner i mål.

God keeper

I mai var det Kenneth Udjus som berget Brann og tre poeng, denne gangen var det Eirik Ødegaard som gjorde den ene utrolige redningen etter den andre. Til slutt viste sjansestatistikken 10-2 i Brynes favør.

Første omgang antydet i liten grad at Bryne ville sloss for viktige poeng, men sommer-signeringen Mads Bøgild gikk i alle fall i front og prøvde å få med seg lagkameratene for gi det lille ekstra som må til for å score.

Han fikk følge av Vegar Landro som la en rekke gode innlegg de første 45 minuttene, flere enn på mange tidligere kamper til sammen.

Nesten for Herrem

Det endte for Bryne sin del bare i fire cornere og tre halvsjanser. Den fjerde, den Mads Bøgild satte utenfor etter et glimrende opptrekk og samspill med Emil Dahle, var av hundreprosent-slaget.

Etter pause hadde Bøgild, Khalili, Skartun og Dahle alle såkalte hundreprosent-sjanser, men Bryne-gutten Geir André Herrem som spilte andre omgang for Åsane, kunne meget vel stjålet med seg alle tre poengene til Bergen da han fem minutter før full tid satte et frispark like til side for Bryne-keeper Anders Kristiansens høyre kryss.

Utenom den farligheten hadde Kristiansen i sitt come back i virkeligheten bare en farlighet å ta seg av i løpet av 90 minutter, også det et Åsane-frispark fra 16-meterstreken i førte omgang. Der og da viste han hvilken kapasitet han har.

Publisert: