De Lanlay ombestemte seg i siste øyeblikk

— Jeg slo litt med neven, sier RBK-helten etter scoringen mot gamleklubben.

svp://31419?view=adressa

ROSENBORG — VIKING 2-0

TRONDHEIM (adressa.no): Yann-Erik de Lanlay scoret 1-0-målet da RBK sikret en ny viktig seier hjemme mot Viking søndag kveld. Den tidligere Viking-spilleren unnlot å juble etter målet, som kom helt på tampen av første omgang.

Etter kampen sier De Lanlay at han var i ferd med å juble, men tok seg inn i siste øyeblikk.

Respekt for Viking

— I det jeg så ballen gå inn tror jeg at jeg slo litt med neven. Jeg var i ferd med å feire, men ombestemte meg i øyeblikket. Det har litt med respekt overfor gamleklubben å gjøre, sier han til Adresseavisen.

SCORET: Yann-Erik de Lanlay spilte godt mot sin tidligere lagkompis André Danielsen og resten av Viking. Morten Antonsen

De Lanlay fikk ballen på 16-meteren fra Anders Konradsen og satte den i nettmaskene bak Iven Austbø, via hodet til en Viking-forsvarer. Bortelaget ropte både på offside og frispark i situasjonen, men dommeren godkjente scoringen.— Det var spesielt da vi skulle gå ut på banen, men da dommeren blåste i fløyta var det som hvilken som helst kamp. Da handlet det om å vinne, forteller han til Adresseavisen.

Les også

De Lanlay nektet å juble da han scoret mot gamleklubben

Sprut i beina

Avgjørelsen kom etter 66 minutter. Pål André Helland sto bak forarbeidet da han driblet seg forbi et par Viking-spillere og sendte ballen videre til Alexander Søderlund. RBK-spissen var iskald og satte ballen i mål fra omtrent ti meter. Dermed 2-0 til Rosenborg foran 14 611 tilskuere på Lerkendal.

Yann-Erik de Lanlay ga RBK ledelsen mot gamleklubben Viking, men feiret ikke nevneverdig. Morten Antonsen

— Det var sprut i beina hos samtlige i dag. Jeg tror vi ble litt slitne i andreomgangen, men alt i alt var det en god kamp av laget, sier De Lanlay.Kantspilleren forteller at han ikke hadde grublet så mye på at han skulle spille mot sin gamle klubb før kampen.

Glad RBK-trener

— Jeg hadde ikke tenkt så mye på det, bare om konsentrert meg om å spille best mulig. Så er det alltid veldig deilig å få et mål.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var meget godt fornøyd etter en ny trepoenger:

— Jeg synes det er lenge siden vi har vært så energiske, så bra og så kontrollerte i serien. Vi luket bort de tre sjansene vi skapte for Viking og da synes jeg vi hadde full kontroll på hele greia, sier han til Adresseavisen.

svp://31419?view=adressa