- Vi vil at Marcus Pedersen skyter oss tilbake til eliteserien

Brann vil ha Marcus Pedersen med seg videre.

Brann vil ha Marcus Pedersen med videre. Foto: Tor Høvik

  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Marcus Pedersens gentleman's agreement med Roald Bruun-Hanssen tilsa at Brann skulle være fleksible dersom klubben rykket ned til 1. divisjon. Da Pedersen meldte overgang til Brann på overgangsvinduets siste dag i august, var det med en gjensidig forståelse om at spill i 1. divisjon med Marcus Pedersen på laget, ikke var aktuelt.

Spilleren er da også lønnet deretter, kraftspannet fra Løten hever 2,5 millioner kroner i årslønn i Bergen...

Men nå går Branns vikarierende sportssjef Rune Soltvedt langt i sine formaninger overfor Marcus Pedersen:

— Vi ser på Marcus Pedersen som en potensiell toppscorer i 1. divisjon. Han har potensial til å score 20-25 mål for oss i 1. divisjon og er i så måte en enormt viktig spiller for Brann. Dette er vårt utgangspunkt. Vi skal opp igjen til eliteserien på første forsøk. Dette er noe vi har meddelt til Pedersen for kort tid siden, sier Rune Soltvedt.

- Særdeles flott klubb

Pedersen er under kontrakt med Brann. Slik sett er det kun arbeidsgiveren hans som bestemmer om, når og til hvilken klubb han skal selges. BT er kjent med at spilleren markedsføres bredt, men Brann har ennå ikke mottatt henvendelser på spilleren.

— Det er viktig for oss å presisere at Marcus er under kontrakt. Det har vært litt oppstyr i media rundt dette, men vårt utgangspunkt er at han skal bli her og skyte oss opp. Det har han potensial til å gjøre, sier Soltvedt.

Vikar-sportssjefen fra Stanghelle var selv med på å få Pedersen til Brann, en overgang som kostet klubben litt over en million kroner. Det er først og fremst lønnsbyrden Pedersen representerer som er problematisk for Brann. Men Soltvedt er klar på at det finnes utgifter til inntekts ervervelse.

— Vi skal opp igjen, og vi trenger gode spillere for å få Brann opp. Så er det likevel slik at det kan skje noe rundt ham, han er en attraktiv spiller. Men da koster han penger.

— Hvordan reagerte Marcus Pedersen på dette budskapet?

— Jeg får nå virkelig håpe at han er glad for å være ønsket i en særdeles flott klubb, responderer Soltvedt.

- Venter med dette

BT vet at Stéphane Badjis situasjon ikke er helt ulik Pedersens. Senegaleseren er under kontrakt med Brann, men vil bort umiddelbart. Det kan vise seg vanskelig, i og med at Badji snart skal melde seg til tjeneste for fosterlandet i Afrikamesterskapet. Dersom Brann ikke har mottatt bud før han reiser til sitt hjemlige kontinent tidlig i januar, svinner sjansene for en overgang for Badji før sesongstart. Den eneste henvendelsen Brann har fått, er fra West Ham. De ønsket Badji på et treningsopphold.

Pedersen står i samme utfartskø, men får nå altså en tydelig beskjed om å roe seg ned.

Spissens agent Jack Karadas tar utspillet på avslappet vis.

— Denne diskusjonen ønsker jeg ikke å ta nå. Dette er noe vi får vente med til det eventuelt melder seg konkrete interessenter.

PS! Branns siste kontraktsløse spiller, 3. keeperen Ådne Nissestad, inngår ikke i Branns fremtidsplaner. Målvaktens kontrakt blir ikke fornyet.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Marcus Pedersen
  3. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Barn får livene sine ødelagt på Fridalen skole

Foreldre er sterkt kritiske til kommunens håndtering av elevutfordringer på Fridalen skole.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Lege frykter vaksine­sprøyter settes feil

  2. Først synes hun det var en vill idé. Nå har ekteparet omsatt for nesten en kvart million.

  3. – Noen synes huset er stygt. Vi er kjempe­fornøyde.

  4. Vilvite åpner – også for striler

  5. Brann-treningene var et fristed for Marcus Mehnert. Resten av døgnet kunne være knalltøft.

  6. «Bergens mest sær­pregede restaurant»