Motstanderen om Åsane-kapteinens shorts: - Jeg ble satt ut

Fredrikstad-profilen Simen Rafn (23) tror likevel han skal klare å holde fokus i kveldens kamp.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Åsane Fotball har tatt OBOS-ligaen med storm. Bergenslaget topper ligaen med ti poeng etter fire spilte kamper. torsdagens møte med Fredrikstad FK.

De korte shortsene er blitt en merkevare for Åsane-kaptein Jahn-Ove Wiik.

Likevel er det kanskje noe helt annet enn resultatene som har blitt den største Åsane-snakkisen. Kaptein Jahn-Ove Wiik (32) har nemlig en utrolig kort shorts.— Når vi får utdelt nye shortser, så er de alltid altfor lange. Det er uting, synes jeg. Derfor drar jeg den opp og bretter den til, slik at den får den perfekte passformen, har Wiik forklart tidligere.

— Minner mer om en håndballshorts

Og shortsen har nå blitt kjent også utenfor Vestlandets grenser.

— Jo, jeg ble jo litt satt ut da jeg så det, sier Fredrikstad-spiller Simen Rafn til Aftenposten og utdyper:

— Den er flott, den. Det er ikke noe jeg ville brukt personlig, men jeg synes den sitter bra på ham. Det minner mer om en håndball- enn en fotballshorts. Og jeg må være ærlig å si at jeg synes det er finere å se på når den blir brukt på håndballandslaget, sier 23-åringen.

- Har du noen gang spilt mot noen med så kort shorts?

Fredrikstad-spiller Simen Rafn sier han ble «litt satt ut» da han for første gang så shortsen til Åsane-kaptein Jahn-Ove Wiik.

— Det må ha blitt mot noen jenter i barnefotballtiden. Kan ikke huske å ha vært borti en så kort shorts, nei. - Er det sånn at dere kan bli så satt ut at Åsane får et overtak?

— Nei, jeg tror ikke det vil ha veldig mye effekt på meg i hvert fall. Jeg skal klare å holde synet vekk.

- Derfor vi har tatt så mange poeng?

Når Åsane-kapteinen får høre at spillere blir satt ut av shortsen hans, sier han følgende:

— Åh, er det derfor vi har tatt så mange poeng og sluppet inn så få mål?

Han forteller at det er viktig for en liten og anonym klubb som Åsane å få litt blest rundt seg ved å by litt på seg selv.

— Shortsen min har fått litt mer oppmerksomhet enn vanlig. Først var det bare en bergensgreie, men nå har jo nasjonal presse begynt å henge seg på, sier Wiik og ler.

Dobbelt så mange poeng som Brann

Han er, ikke overraskende, storfornøyd med den sesongstarten Åsane har hatt.

— Som nyopprykket lag hadde vi vel ikke akkurat å ligge på topp. Men vi er veldig fornøyde, og veldig stolte, for vi har møtt endel gode lag, sier kapteinen.

Etter fire runder har Åsane dobbelt så mange poeng som storebror Brann, som ligger på 8. plass med sine fem poeng.

— For meg, som er fra Molde, er det ikke så viktig, men for mange andre på laget vet jeg at det er veldig stas å ligge over Brann på tabellen, sier Wiik.

Les også

- Skammelig at Åsane har dobbelt så mange poeng som Brann

Skuffet over sesongstarten

For Fredrikstad har ikke sesongen vært like preget av oppturer. Før torsdagens kamp ligger Østfold-laget på en 12.-plass på tabellen.

— Vi er jo skuffet naturligvis. Vi hadde håpet på litt flere poeng enn det vi har, men likevel synes jeg vi har spilt OK fotball til tider. Så jeg skal ikke svartmale situasjonen, sier Rafn.

— Brann har heller ikke fått noen god start, så det er ikke noe tog som har gått for oss. Det er 26 kamper igjen. Vi må bare øke bunnivået vårt, for når vi først har vært dårlige, har vi vært fryktelig dårlige.

— Men taper vi denne kampen, er det plutselig en ti poengs luke opp til Åsane. Da begynner det å bli endel … Men på hjemmebane har vi spilt ganske bra, så jeg har troen på at vi skal heve oss mye fra Hønefoss-kampen.

- Hva vet du om Åsane?

— Jeg har sett veldig lite. Men har fått med meg at de har scoret mye mål, spilt offensiv fotball og at de har mange spillere som kan score mål. Ellers vet jeg ikke så mye om dem, annet enn at jeg har sett den shortsen, sier Fredrikstad-spilleren.

Fredrikstad-Åsane kl. 18.00

Publisert: