Northug trekker seg fra barneskirenn

<p>Petter Northug var trekkplasteret til Tour de Ski for Kids i mars. Nå slår Otto Ulseth fast at Northug trekker seg. Det var ukjent for arrangøren.</p>

Trondheim 20120205.Norgescup langrenn 10 km klassisk for menn i Trondheim. Endelig ble det gull til Petter Northug jr. i 10km klassisk i Granåsen søndag.Foto: Ned Alley / Scanpix
  • Nils Christian Mangelrød
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Northug uttalte til Adresseavisen før jul at han ville stille opp for arrangøren. Når rennet går uten idrettsklubbene Strindheim og Byåsen som teknisk arrangør, så stiller ikke Northug opp, forteller Norhugs medierådgiver Otto Ulseth.

Ulseth sier at forutsetningen for at Northug skulle stille til barneskirennet, og showrenn i Granåsen dagen etter femmila i Holmenkollen, var at idretten skulle stå som arrangør.

– Petter kommer ikke til å være med på Tour de Ski for kids. Bakgrunnen er at det ikke skjer i regi av den organiserte idretten. Det var en forutsetning at hans egen klubb Strindheim og Byåsen skulle være teknisk arrangør. Det skal de ikke være. Konseptet er også i konkurranse med to andre etablerte arrangementer, sier Otto Ulseth til Adresseavisen.

Helt uvitende

Da Adresseavisen ringer Håvard Berg Fossum, initiativtakeren bak Tour de Ski for Kids, blir han svært overrasket.

– Vi har en avtale med Northug. Han har gått ut i media og sagt at han skal stille. Det forholder vi oss til, sier Berg Fossum som ikke har fått andre signaler enn at Northug skulle stille.

Til Adresseavisen 22. desember sa Northug at han ville gi noe tilbake til skisporten ved å stille opp på arrangementet og at han syns konseptet var bra.

– Er avtalen skriftlig?

– Vi er kompiser, så det har vi ikke stresset noe med. Senest mandag sa Petter til meg at han gleder seg til å stille opp, sier Fossum.

Fossum sier at arrangementet har fått idretten med på driften av arrangementet. Det blir Malvik IL og NTNUI i stedet for Strindheim og Byåsen. De to klubbene får også inntektene av kiosksalg og annen dugnadsaktivitet. Arrangementet har fått kritikk lokalt for å konkurrere med to andre etablerte arrangementer. Markedsføringen til rennet har vært godt i gang. Der har Northug blitt frontet.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Se video fra da Northug deltok på barneskirenn i fjor:

– Feil for Petter

– Det er ikke underskrevet noen avtale mellom partene, sier Otto Ulseth som forteller at det har vært dialog mellom partene.

– Var det bare det at idretten ikke blir teknisk arrangør som gjør at Northug ikke stiller opp?

– Ja det var en viktig innvending. Idretten skal være forsiktig å konkurrere med selv. Her gjør den det på to plan. Det er ikke idretten som arrangerer eller får inntekter. Og arrangementet er i konkurranse med to etablerte arrangementer som er i regi av idretten, sier Ulseth.

– Hva tenker Petter om dette?

– Han så at dette ble feil da han skulle underskrive avtalen. Forutsetningen var at idretten skulle stå som teknisk arrangør. Det var premisset for å stille opp. Det er ingen big-deal for Petter, sier Ulseth som sier John Northug har holdt kontakten med Fossum.

– Det er John Northug som håndterer slike ting og jeg vet at kommunikasjonen har vært tydelig, sier Ulseth.

Publisert: