Dette gjenstår av norske OL-håp: – Flere medaljemuligheter

Norge står med tre medaljer når den siste uken i Tokyo-OL er i gang. Dermed mangler fem medaljer for å nå Olympiatoppens målsetting. Her er en oversikt over de resterende norske OL-håpene.

  • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Så langt i OL har Norge tatt tre medaljer – en i hver valør. Kristian Blummenfelt tok gull i triatlon, Kjetil Borch sølv i singlesculler, og Hermann Tomasgaard bronse i laser-seiling.

Med det har Norge fem opp til de åtte medaljene Olympiatoppen hadde som målsetting før mesterskapet.

– Det er fortsatt flere medaljemuligheter, og det kan komme flere overraskelser, sier håndballspiller Karoline Dyhre Breivang til VG.

– Jeg begynte å telle til frokost. Vi har hatt stang ut i roing og skyting så langt, men vi har gode muligheter i håndball, friidrett og sandvolleyball, sier Breivang lørdag. Da nevnte hun også Tomasgaard i seiling, som levde opp til forventningene og tok medalje søndag.

  • Se hele programmet i VGs OL-studio

Dyhre Breivang har selv to OL-gull i håndball fra Beijing 2008 og London 2012, samt ett VM-gull og fem EM-gull. Hun er den med flest landskamper for det norske kvinnelandslaget i håndball.

VGs faktaekspert Geir Juva mener Norge har fire medaljekandidater igjen: Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen, håndballjentene og sandvolleyballgutta. Han sliter med å se at håndballgutta slår Danmark i kvartfinalen.

Her er veien til medalje for de antatt største norske medaljekandidatene:

Friidrett

Karsten Warholm: Warholm er klar for OL-finale på 400 meter hekk. Der er han gullfavoritt, i det som ventes å bli en duell med amerikanske Rai Benjamin. I semifinalen søndag var Warholm raskest, men begge tok det relativt rolig de siste meterne.

Finalen løpes tirsdag klokken 05:20 norsk tid.

Jakob og Filip Ingebrigtsen: Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen løper begge 1500 meter i OL. Kenyanske Timothy Cheruiyot er favoritt på distansen, med Jakob hakk i hæl. Filip er en utfordrer til medalje.

Ingebrigtsen-brødrene løper forsøksheat klokken 02:05 tirsdag. Semifinalene løpes torsdag, mens finalen er klokken 13:40 lørdag.

Håndball

Håndballjentene: Det norske kvinnelandslaget i håndball har overbevist så langt i OL, og er blant de aller heteste favorittene til å ta gullet.

– De er absolutt kapable til å gå helt til topps, sier Dyhre Breivang.

De regjerende europamesterne er allerede gruppevinnere før den siste gruppespillkampen mot Japan mandag. I kvartfinalen onsdag venter Ungarn. Semifinalene spilles fredag, mens finalen og bronsefinalen spilles søndag.

Håndballjentenes siste gruppespillkamp mot Japan mandag starter kl. 14:30. Kampen vises på TVNorge og Discovery+.

Les også

Mørk takker superstjernen for åpenheten: – Vi er ikke roboter

Håndballgutta: Det norske herrelandslaget i håndball tok seg videre fra gruppespillet med fjerdeplass i sin gruppe. Det ble to tap på fem gruppespillkamper, men i den siste kampen imponerte de med seier mot gruppevinner Frankrike.

– Blant herrene er det mange som kan ta gull, sier Dyhre Breivang og trekker frem Spania, Frankrike, Danmark. Om de norske gutta sier hun følgende:

– Vi må tro på det i utslagsrundene. Da er det vinn eller forsvinn, så da kan alt skje.

I kvartfinalen får de en ekstremt tøff oppgave mot regjerende OL- og VM-gullvinner Danmark. Den kampen spilles klokken 10:00 tirsdag. Semifinalene spilles torsdag, mens finale og bronsefinale spilles lørdag.

Sandvolleyball:

Anders Mol og Christian Sørum: Norges sandvolleyballduo kom til OL som gullfavoritter etter å ha vært rangert som nummer en på verdensrankingen siden 2018. De har underveis i OL falt ned til andreplass på den rankingen. I gruppespillet ble det to seire og ett tap.

Søndag overbeviste de i åttendedelsfinalen mot Nederland. I kvartfinalen venter den russiske duoen Lesjukov/Semenov, som de tapte for i strake sett i gruppespillet. Kvartfinalen spilles onsdag (tidspunkt ikke klart). Semifinalene spilles torsdag, og finale og bronsefinale spilles lørdag.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Se de nyeste bildene fra OL i Tokyo

  2. Se blinkskuddene fra OL i Tokyo

  3. De beste bildene fra OL i Tokyo

  1. OL 2021
  2. Kvinnelandslaget håndball
  3. Herrelandslaget håndball
  4. Karoline Dyhre Breivang
  5. Friidrett
BT anbefaler

Sommeren er våt, og strømmen er dyr. Hvordan henger det sammen?

For deg som sliter med logikken i tomme vannmagasiner og skyhøye strømpriser, under alle regnbygene.

LES SAKEN