BKK gir seg som Brann-sponsor

— Det har ingenting med det sportslige å gjøre, sier BKK-direktør.

PÅ SKULDRENE: BKK-logoen preger i år skuldrene til Brann-spillerne, her representert ved Erik Huseklepp (til v.) og Håkon Lorentzen. Det vil den ikke gjøre neste år.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

I fjor forlenget BKK sin mangeårige sponsoravtale med Brann.

Kontrakten gjaldt for ett år, med opsjon for forlengelse. Den opsjonen har BKK valgt ikke å benytte seg av.

— Vi har valgt ikke å benytte oss av opsjonen i avtalen og har innen fristen gitt beskjed om det til Brann. Det betyr at draktsponsing fra oss utgår fra og med 2015, sier Tonny Nundal, konserndirektør for kommunikasjon i BKK.

— Vi har hatt en fornuftig prosess med BKK, men i motsetning til de fleste av våre store samarbeidspartnere – som Sparebanken Vest og Chess – har de valgt ikke å forlenge avtalen sin med oss. Det har vært et langt og godt samarbeid, men nå ser vi etter andre som kan fylle rollen BKK har hatt, sier Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

Avtalen mellom Brann og BKK som ble inngått i fjor, var mindre enn den tidligere hadde vært. BKK droppet blant annet å ha egen losje på Stadion, noe de blant annet grunnga med at flytting av kamper på kort varsel skapte utfordringer.

Har vært på drakten i ni år

— Avtalen med Brann har i mange år vært vår største enkeltavtale. Vi har vært draktsponsor siden 2005 og brukt betydelige midler på avtalen. Da vi forlenget med bare ett år i fjor, var det blant annet fordi vi ikke ville binde opp store summer på lang sikt, sier Nundal.

BKK-SJEF: Tonny Nundal er konserndirektør for kommunikasjon i BKK.

Brann ligger nest sist på eliteserietabellen og står i fare for å rykke ned. Det vil i så fall bety mange millioner i tapte sponsorinntekter.— At vi avslutter avtalen har ingenting med de sportslige resultatene å gjøre. Vårt behov for eksponering har endret seg de siste årene. Det var større da vi fikk ny logo og profil. Nå er vi også inne i en fase der vi trenger å redusere kostnader, sier Nundal.

Kan samarbeide i mindre skala

Han vil likevel se på mulighetene for fortsatt å samarbeide med Brann på et annet vis – og i mindre skala.

— Vi ønsker å sette oss ned med dem snart og se på mulighetene for det. Vi ønsker å høre hva Brann kan tilby oss og ut fra det vurdere hva vi eventuelt kan samarbeide om.

— Vi får se om BKK kan være med oss videre på annet vis enn som draktsponsor, da i en litt mindre målestokk, sier Bruun-Hanssen.

BKK-logoen preger i år skuldrene av Branns drakter. Også i fjor mistet Brann en mangeårig draktsponsor, da Toro ikke forlenget sin avtale med klubben. Før årets sesong, valgte også Møllerens å trappe ned sitt samarbeid med Brann kraftig. Møllerens var sponsor på samme nivå som BKK, men tilhører nå et langt lavere sponsornivå.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24184254213358
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk