– En tragisk kveld for kroatisk fotball

<p>Ordet som var en gjenganger i kroatiske medier lørdag var «tragisk». Kroatias EM-exit bidrar til bitre avissider.</p>

Croatia's coach Slaven Bilic (2ndL) reacts after their Euro 2008 quarter-final soccer match penalty shoot-out defeat to Turkey at Ernst Happel stadium in Vienna, June 20, 2008. REUTERS/Dominic Ebenbichler (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY DOMINIC EBENBICHLER

Kroatene var så nær semifinaleplass som mulig var. Da Ivan Klasnic sendte kroatene i ledelsen etter 119 minutter av kampen mot Tyrkia var alle enig om en ting: Kroatia var videre.

Men den gang ei. Semih Sentürk utlignet på overtid av ekstraomgangene og Tyrkia vant på straffespark.

«Det er forferdelig, tragisk, ikke til å tro» , ropte overskriftene til Slobodna Dalmacija med fete typer lørdag.

«Kroatia var det beste laget i en kamp som var mer som en real slåsskamp. Det var episk og en maraton» , skriver avisen videre.

I likhet med de fleste andre aviser brukte Dalmacija et stort bilde av landslagstrener Slaven Bilic som trøstet Kovacs-brødrene Robert og Niko.

«Vi er utrøstelige, men la oss ikke fortvile. Laget har en framtid og vi kan være stolte av dem» , skriver Dalmacija. Også de to store avisene Vecernji List og Jutarnji List oppfordrer til stolthet.

«Hold hodene høyt» , lyder overskriften til Vecernji med store bokstaver og fete typer. Om sekundene som ga Tyrkia mulighet til å utligne har avisen følgende å si:

«De forbannede sekundene. Det skulle ha vært et eventyr. Et minutt skilte Kroatia fra ekstase. Men kvelden står i stedet igjen som en av de tristeste noensinne» .

(©NTB)