Gromstad er funnet død

<p>Den savnede Stabæk-spilleren funnet i dag.</p>

Publisert Publisert

Bekkestua 20120514.Folk strømmet til Nadderud stadion for å legge ned blomster rundt bildet av Stabæk-spiller Tor-Marius Gromstad. Gromstad ble funnet død kun få dager etter at han ble meldt savnet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Fotball2012 TippeligaenEliteserienportrettportretter StabækTor Marius Gromstad Foto: Digitalsport

Tor-Marius Gromstad (22) ble mandag morgen funnet omkommet på en byggeplass i Oslo sentrum.

Han ble sist ble sett på Bislett få hundre meter unna ved 07.30-tiden lørdag morgen. Da hadde han forlatt brorens leilighet uten å ta med seg mobil eller lommebok.

— Vi er preget av sjokk og fortvilelse i dag. Vi startet dagen med et håp om at Tor-Marius skulle bli funnet i god behold, og så fikk vi denne tragiske nyheten , sier daglig leder i Stabæk, Hallgeir Åndal, til Aftenposten.no.

Hele klubben spillere, trenere og ledere ble i formiddag orientert om dødsfallet.

-Vi vil samles til en minnestund senere i dag. Nå er det viktig at vi er sammen, og tar vare på hverandre. På vegne av Stabæk ønsker jeg å takke alle som har bidratt i leteaksjonen, og som støtter oss og viser omsorg i en vanskelig tid, sier Åndal.

Klubben får nå hjelp av et kriseteam og den kompetansen Fotballforbundet har for slike situasjoner.

Ikke noe mistenkelig

— Det er ikke mistanke om at vedkommende er utsatt for noe kriminelt. Han hadde ikke identifikasjonspapirer på seg. Ut fra funn på stedet har vi valgt å varsle de pårørende til den savnede 22-åringen, fortalte vaktleder Ingunn Braseth ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no tidligere i dag.

Nyheten er blitt tatt imot med sorg i Fotball-Norge.

– Det er fryktelig trist. Ord blir fattige i en slik sammenheng. Mine tanker og sympati går til familien, etterlatte, lagkamerater og klubben hans, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB.

– Jeg kjente ham ikke personlig, men når så unge mennesker går bort, er det bare tragisk.

Stabæk opprettet søndag et kriseteam på Ullevaal stadion da spilleren var meldt savnet. Representanter fra Olympiatoppen, NFF, Norsk Toppfotball, Idrettens Helsesenter og Stabæk var med.

Tor Marius Gromstad ble hentet til Stabæk fra FK Arendal i 2007. Onsdagens eliteseriekamp mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal er utsatt på grunn av dødsfallet.

Fakta: Tor-Marius Gromstad

Født: 8. juli 1989 (i Arendal)

Yrke: Fotballspiller

Klubb: Stabæk.

Tidligere klubb: Arendal. (©NTB)

Publisert