Slik forklarer TV 2 valget som forundret seerne

— Vi gjør det på grunn av tilstedeværelse og nærhet, sier nyhetssjef.

Publisert Publisert

Her setter Arill Riise over til sportsanker Ingrid Halstensen etter nyhetssendingen fra Rio de Janeiro søndag kveld. Foto: Med tillatelse fra TV 2

  • Nicholas Bergh
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det er en massiv logistikk som ligger bak TV 2s OL-sendinger fra Rio de Janeiro.

Til og med på hovedkanalen sendes nå idrett døgnet rundt de neste dagene. Unntaket er nyhetssendingene, som går rundt klokken 21 på kvelden.

Nyhetssendingene er imidlertid ikke helt uforandret under lekene. TV 2 har nemlig sendt nyhetsanker Arill Riise ned til Brasil, og sender nyhetene fra OL-parken.

Ved første nyhetssending fra Rio de Janeiro lørdag, var det mange på sosiale medier som undret seg over grepet. Mange trakk også frem at lydkvaliteten var varierende.

— Skal TV 2-nyhetene ha nyhetsstudio fra Rio, bør de få orden på lyden, skrev én bruker.

— Ingen suksess med nyheter fra Rio. Tok pengene til lydteknikk slutt etter å ha sendt nyhetsteamet noe unødig til Rio? skrev en annen.

Mer om TV 2s OL-dekningen: Slik vurderer de når du må se reklame.

Slik forklarer TV 2 grepet

En tredje bruker foreslo å «flytte nyhetene til Norge», og føyet seg dermed i rekken av Twitter-brukere som reagerte på TV 2s prioritering.

Aftenposten har vært i kontakt med nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther. Slik forklarer han at TV 2 har flyttet nyhetsrapporteringen til Rio:

— Tilstedeværelse, nærhet og tilgang på kilder er viktige kriterier når vi velger å sende nyhetene og sportsnyhetene fra Rio. I tillegg er det slik at vi under dette mesterskapet vil ha et langt mindre statisk sendeskjema. Vi vil i mindre grad enn normalt forholde oss slavisk til sendetidspunkter og ett tett samarbeid mellom Sport og Nyheter i Rio er til det beste for våre seere, sier Årsæther.

Som et resultat av det mindre statiske sendeskjemaet vil det nøyaktige tidspunktet for nyhetssendingene variere, ut i fra når de mest interessante øvelsene er over.

Søndag kveld ble for eksempel nyhetssendingen satt opp 21.15 på grunn av håndballkampen mellom Danmark og Argentina.

LES OGSÅ: OL-håpet sluttet med svømming for å bli modell - nå gjør han comeback.

- Mange nyhetsstudio i Rio

Årsæther forteller at TV 2s grep langt fra er ekstraordinært.

— Dette har vi gjort ved store nyhetshendelser eller store event i inn- og utland. Dette gjør vi flere ganger i året og det er ikke første gang vi har hatt studio og programleder i utlandet. For tv-kanaler er dette relativt vanlig og man vil finne mange nyhetsstudio i Rio disse ukene, sier han.

Overfor Aftenposten forsikrer TV 2s OL-sjef Christine Espeland om at det er ingen grunn til at tekniske problemer vil kunne fortsette å prege nyhetssendingene fra Rio.

— Noen små forstyrrelser traff oss rundt kl 21 igår, ellers har det tekniske fungert problemfritt, sier Espeland, som opplyser videre at TV 2 har kapasitet til å overføe 20 forskjellige videostrømmer samtidig fra Rio de Janeiro.

Årsæther legger til at de tekniske problemene som oppstod lørdag skyldes en ekstern leverandør.

OL i Rio de Janeiro er de andre strake olympiske lekene TV 2 sender. Fra vinter-OL i Pyeongchang i 2018 er det Discovery som sitter på rettighetene.

Publisert
BT anbefaler

«Da alt var over, spilte Lars Arne Nilsen til 10 på børsen. Sjefene hans, derimot ...»

Lars Arne Nilsen avsluttet raust, ydmykt og med storsinn.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Nytt cruiseskip med smitte i Norge – passasjerene isoleres i lugarene

  2. E16-kaoset: Veien er åpnet etter å ha vært stengt i fire timer – kø mellom Vaksdal og Dale

  3. Døde på sykehuset etter trafikkulykke

  4. Årets konfirmanter i Grieghallen får bare ta med én gjest hver

  5. Her får elsparke­syklene bare kjøre i seks kilometer i timen

  6. Beirut: Minst 50 døde, 2700 skadet

  1. OL