Flagget på halv stang i Sverige for Dale Oen

<br></br><br></br><p><strong>STOCKHOLM (<a href="www.aftenposten.no" target="_blank">ap.no</a>):</strong> Det svenske flagget ble firt på halv stang onsdag for Aleander Dale Oen.</p><br></br><br></br>

sverige Espen Hansen

Det tragiske dødsfallet til Alexander Dale Oen ble også markert i Stockholm onsdag. Ved det kjent Eriksdalsbadet, der nordmannen konkurrerte mange ganger, ble de tre svenske flaggene firt på halv stang.

Sara Franzén, som er anleggssjef på Eriksdalsbadet forteller til ap.no at det er første gang hun har vært med på at de har gjort noe slikt.

— Jeg har bare vært anleggssjef der i et år, men har jobbet der flere år før jeg ble sjef, og kan ikke huske at vi har gjort det før.

— Jeg var i kontakt med min sjef Marina Höglund, som er driftssjef i idrettsetaten og vår kommunikasjonsavdeling tirsdag kveld. Der ble det bestemt at vi ville hedre denne unge idrettsmannen som har vært her så mye, og som gikk bort så altfor tidlig, sier hun og legger til:

- Eriksdalsbadet er svømmesportens nasjonalarena i Sverige, og vi følte at dette var helt naturlig. Også fordi han kom fra Norge som er så nært oss.

Dale Oen vant blant annet en verdenscupseier på 100 m bryst i Eriksdalsbadet så sent som i fjor høst.

VIDEO: TRE MINUTTER FOR ALEXANDER DALE OEN: