Nå har Jakob Ingebrigtsen bestemt seg

Jakob Ingebrigtsen har bestemt seg: Han løper både 1500 meter og 5000 meter under VM i Qatar i månedsskiftet september/oktober.

Publisert Publisert

Tirsdag gjennomførte Jakob Ingebrigtsen 20 x 400 meter i høyt tempo på Sandnes stadion – godt støttet av samboer Elisabeth Asserson i bakgrunnen her. Han går inn i en tøff treningsperiode med tanke på VM i Qatar. Foto: Egil Ø. Nærland

  • Egil Ø. Nærland

Like etter at han satte ny norsk rekord med 13.02,03 og ble toer i Diamond League på 5000 m i London lørdag, fortalte han at han ville droppe distansen i VM hvis den på noen måte kunne ødelegge for 1500 meter.

– Etter å studert løpsopplegget, i Aftenbladet faktisk, er jeg sikker på at jeg skal klare 5000 meter uten at det ødelegger for 1500 meter. Det er en medaljesjanse jeg ikke vil gå glipp av, sier Jakob Ingebrigtsen tirsdag kveld.

– 5000 m blir som en treningsøkt

Han har akkurat gjennomførte en knallhard trening på Sandnes stadion – 20 x 400 meter i høyt tempo blant annet. En såkalt terskeløkt som ligger tett på, men ikke over syreverdier som gjør at kroppen bygger kondis i stedet for å tappe.

Jakob Ingebrigtsen jubler for norsk rekord på 5000 meter og ny andreplass i Diamond League i London. Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Les også

Jakob Ingebrigtsen vurderer å droppe medaljesjanse i VM

Det er det alt handler om de kommende åtte, ni ukene, bygge kondis til årets høydepunkt.

VM-programmet i Qatar ser for øvrig slik ut:

  • Fredag 27. september: Forsøk 5000 meter.
  • Mandag 30. september: Finale 5000 meter.
  • Torsdag 3. oktober: Forsøk 1500 meter.
  • Fredag 4. oktober: Semifinale 1500 meter.
  • Søndag 6. oktober: Finale 1500 meter.

– Det er faktisk hele seks dager mellom de to finalene. Det er null problem. Forsøket på 5000 meter går vanligvis rolig, heller ikke finalen pleier være noe kjør før de siste rundene, vurderer Jakob Ingebrigtsen.

– Belastningen blir sannsynligvis mest som en terskeløkt på trening og har ikke noe å si for finalen på 1500 meter, tilføyer han.

Les også

Filip Ingebrigtsen senket brorens rekord: – Helgen har vært fantastisk

Så nær var Filip Ingebrigtsen å tukte Samuel Tefera på én engelsk mil i London. 26-åringen satte norsk rekord med 3.49,60. Tefera var 15 hundredels sekund foran. Foto: JOHN SIBLEY / X03811

Team Ingebrigtsen trener så hardt og så mye at hverken Jakob eller storebror Filip frykter VM-opplegget. Det gjør heller ikke trenerpappa Gjert.

– Nei, nei, her er god tid mellom løpene. En ren treningsuke er tøffere, mener han.

Filip var aldri i tvil

Filip Ingebrigtsen, som også satte rekord og ble nummer to i Diamond League i London da han søndag løp én engelsk mil på 3.49,60, var tydelig allerede søndag kveld:

– Jeg går «all in» og har medaljesjanse på begge distansene, sa han.

Dermed stiller tre brødre Ingebrigtsen på 5000 meter fredag 27. september, en historisk dag i internasjonal friidrett.

Les også

Gjert Ingebrigtsen: – Det begynner å gå opp for folk at vi kan bryte den afrikanske dominansen

Henrik Ingebrigtsen, som ikke fikk noen mén etter sin sterke 5000 meter i Belgia lørdag, brukte tredemøllen hjemme hos trenerpappa Gjert Ingebrigtsen tirsdag, mens Filip gjennomførte samme opplegg som Jakob på Bislett stadion i Oslo.

– Vi går inn i en tøff treningsperiode nå, der målet naturligvis er å bygge årets beste formtopp til VM, sier senior som ikke holder trioen borte fra konkurranser av den grunn.

Løper NM og EM for lag

Neste helg, 2., 3. og 4. august løper de NM på Hamar.

Henrik tar 5000 meter, Jakob 1500 meter og Filip 800 meter.

Helgen etter stiller alle tre for Norge under EM for lag, Team Championships, i Sandnes, deretter blir det Diamond League i Paris og Diamond League finaler i Zürich (30. august) og Brussel (6. september).

Etter Team Championships flytter Team Ingebrigtsen treningsbasen til sitt vanlige tilholdssted i 1800 meters høyde i St. Moritz.

Publisert
  1. Friidrett
  2. Jakob Ingebrigtsen
  3. Filip Ingebrigtsen