Benkesliter tjener mest i Brann

<br></br><br></br><br></br><br></br><p>Gylfi Einarsson på inntektstoppen i Bergen-klubben.</p>

TJENTE MEST, SPILTE LITE: Gylfi Einarsson tjente mest i Brann i fjor, uten at det sto i stil med antall spilte minutter.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

BERGEN: Med en skattbar inntekt på 2.803.772 kroner er Gylfi Einarsson den Brann-spilleren med høyest lønn av dem som var i klubben i hele 2009. Premier League-spilleren Christian Kalvenes er den eneste av dagens rødtrøyer som slår ham, men han tjente sine penger i Burnley i fjor.

Gylfi Einarsson kom til Brann foran 2008-sesongen etter tre år i Leeds United. I England hadde han store skadeproblemer og han har aldri maktet å sette sitt preg på Brann.

Kontrakten med Brann går ut etter sesongen og klubbledelsen har forlengst bestemt seg for å slippe islendingen. På tre snart hele sesonger har han spilt 43 kamper og scoret fire seriemål for Brann. I årets sesong har han vært på banen i fem seriekamper og én cupkamp.

ALT OM 2009-FOTBALLSKATTEN:

Bakkes pengebinge

Etter en lang proffkarriere i England har Eirik Bakke bygget seg opp en økonomisk buffer. Bakkes formue på 14,3 millioner kroner er mer enn resten av lagkameratene til sammen. Hassan El Fakiri er nærmest med sine 8,9 millioner. I inntekt er de to veteranene jevnere. Bakke hadde en skattbar inntekt på 2,5 millioner i fjor, El Fakiri tjente knappe 2,3. De fleste av Branns spillere står med nullformue. Petter Vaagan Moen, Erik Huseklepp og Bjørnar Holmvik er alene om å ha bygget opp en formue å snakke om som Brann-spillere.

Huseklepp var det store samtaleemnet da skattelistene for 2008 kom. Da sto han med hele 5,6 millioner kroner. Inne i den summen lå en stor engangsutbetaling i forbindelse med fornyelsen av kontrakten med Brann. I fjor var lønnen mer normal for norske fotballspillere, like over to millioner kroner.

Azar fant tyrkisk gull

Blant spillerne som var i Branns stall i inntektsåret 2009 er det definitivt Azar Karadas som slår best fra seg på inntektstoppen. Etter overgangen til tyrkisk fotball kunne muskelbunten fra Eid kvittere inn oppunder 6,9 millioner kroner på selvangivelsen.

Karadas ble også den spilleren med Brann-tilknytning som betalte mest skatt i 2009. Eirik Bakke betalte mest av dagens spillere.

Se hele listen her:

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering