BT-kommentator: - Huseklepps nedtur minner meg om Fernando Torres

Erik Huseklepp mangler selvtillit.

Erik Huseklepp innrømmer at han ikke har prestert godt nok, men føler at han har fått trent godt i vinter. (Arkivfoto)
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Han har en aura av forventninger og uforløst potensial rundt seg, Erik Huseklepp. En tyngende og meget dyr kontrakt, en stjernestatus som falmer i raskt tempo. Han var Branns og eliteseriens flaggskip i noen sesonger. Nå er han verken flaggskip eller i eliteserien. I de to siste treningskampene har han levert svakt og blitt tatt av banen ved pause. Han er vraket til fredagens treningskamp mot Sogndal. Lite ser ut til å stemme, og Huseklepp innser det selv.

— Jeg er ikke fornøyd med måten jeg har fremstått på verken i fjor eller i vinter, begynner 30-åringen.

Han følger opp med at han ikke prøver å tenke på det han har levert så langt.

— Det kommer det ingenting godt ut av. Det har ikke vært gode nok prestasjoner fra min side, men vinteren har vært veldig god treningsmessig.

Les også

Dette må til for at stortalentet blir i Brann

Trygg, men mangler selvtillit

Det samme sa Huseklepp i fjor. Han bedyret at det meste stemte på trening og fremsto som rådvill etter kamper han ikke maktet å prege. Det kunne virke som han ikke skjønte hvorfor det aldri løsnet. Derfor har han endret vinteropplegget sitt. I fjor innså han at han var for dårlig trent. De mørke månedene har gått med til å endre på akkurat det:

— Jeg er mye bedre trent, så jeg håper å få resultater av det på litt lengre sikt. All den harde treningen har gjort at jeg har følt meg tung innimellom.

- Frykter du for plassen på serielaget?

— Det er trenerens valg. Jeg orker ikke bruke tid på å tenke på akkurat det. Jeg er trygg på mine kvaliteter, uansett.

- Er du virkelig det?

— Ja. Jeg er mer undrende til hvordan jeg skal få vist dem frem igjen. Jeg tror noe kan handle om mangel på selvtillit, at jeg ikke har den evnen til å slippe meg helt løs.

Les også

Her holder Karadas tordentale på Brann-trening

— Må bli brukt riktig

BT-kommentator Tore Strand sammenligner Huseklepps fall med den kanskje mest omtalte nedturen i internasjonal fotball de seneste årene.

— Huseklepp-nedturen minner meg om den Fernando Torres har opplevd. Det er tøft å bli stemplet som lønnsledende samtidig som karrieren peker i feil retning. Men Torres er i kvartfinale i mesterligaen, og Huseklepp kan også snu den onde trenden.

Strand legger også en del av ansvaret over på Huseklepps trener.

— Skal dette snu, forutsetter det at han blir brukt riktig. Det har han ikke blitt under Rikard Norling. Så lenge Brann verken satser bevisst på kontringer eller utnyttelse av bakrommet, kan en like godt ha Husi på benken. Eller på andrelaget.

Les også

Tidligere Brann-spiller står frem med spilleavhengighet

Robert Hauge var assistenttrener under Mons Ivar Mjelde i en periode da Erik Huseklepp var på vei mot stjernene. Han tror spissen vil få utbytte av vinterens ekstraøkter.

— Han har trent veldig mye og variert. Vi har sett glimt av det han kan på sitt beste, så er det en utfordring å få glimtene til å komme oftere og vare lenger. Det er lenge siden han har trent som han gjort nå. Han har vært på et nytt program, blant annet for styrkebiten. Jeg har tro på at det vil gi ham resultater.

- Kan det nye programmet ha hemmet han den siste tiden?

— Det kan være. Det er naturlig at det går litt tyngre i begynnelsen, når man gjør slike endringer. Jeg håper det vil løsne etter hvert.

- Er det noe dere kan gjøre for å bedre selvtilliten hans?

— Ja, helt klart. Det er vi i diskusjoner med Erik om. Vi har snakket aktivt om hvordan vi kan hjelpe, men det får bli mellom oss.

Publisert