Ekspert: - Man kan lure på om de snakker sammen i Brann

Flere fotballprofiler reagerer på Branns treningsevaluering.

KRITISK: - Når Norling sier han trodde problemet var medieskapt, kan man lure på om de snakker sammen i Brann. Det ser jeg ikke bort fra at de kan ha glemt i år, og det pleier å kjennetegne lag som rykker ned at de ofte gir uklare meldinger til hverandre, sier Bengt Eriksen om Rikard Norlings Brann.
  • Sindre Trygsland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter samtaler i spillergruppen i Brann etter sesongslutt kom det frem at flere av spillerne er misfornøyd med treningsmengden de har hatt under Rikard Norling.

— Jeg trodde det var medieskapt, men nå viser det seg at spillerne føler det samme. Da er det ikke noe mer å snakke om, da må det endres, sa Norling selv da han tirsdag ble konfrontert med resultatet av evalueringen.

At misnøyen først kommer til overflaten etter sesongslutt får flere til å reagere. På Twitter ga tidligere Sandefjord-, Odd- og Løv-Ham-trener Arne Sandstø uttrykk for at kommunikasjonen i klubben virker alt annet enn imponerende.

— Får håpe at han er feilsitert. Utrolig. Moderne ledere er hands on daglig og ukentlig. Her virker det som det evalueres én gang i året, skrev Sandstø på Twitter og viste til svenskens uttalelse.

Les også

Speider mener denne bomkjøpslisten viser at Brann nå gjør rett

Setter spørsmålstegn

Til Bergens Tidende utdyper han utsagnet.

— Som trener og trenerteam bør man vite hva som skal til og hva som ikke skal til. At man blir overrasket over at det kommer frem i en evaluering overrasker meg. Det er utrolig enkelt å dele tanker om uken som har vært og uken som kommer. Evalueringen på slutten av sesongen blir mindre viktig hvis man er flink ukentlig, sier bergenseren.

Sandstø er ikke den eneste som rynker på øyenbrynene over at spillernes kritikk først kommer til overflaten etter sesongslutt.

— Når Norling sier han trodde problemet var medieskapt, kan man lure på om de snakker sammen i Brann. Det ser jeg ikke bort fra at de kan ha glemt i år, og det pleier å kjennetegne lag som rykker ned at de ofte gir uklare meldinger til hverandre, sier CMore-ekspert og tidligere fotballtrener og -spiller Bengt Eriksen.

BTs sportskommentator, Tore Strand, er klar i sin vurdering.

— Hvis kommunikasjonen mellom spillere og trenere er så mangelfull, er det et bevis på at Brann er langt unna en toppidrettskultur, sier Strand.

- Mer femi nå

Eriksen mener et godt miljø for tilbakemeldinger i en klubb først og fremst avhenger av lederen, men at det også er spillernes oppgave å si ifra og være tydelig i kommunikasjonen.

— Trenerne skal trene spillerne, mens spillerne skal trene trenerne. Spillerne må tøffe seg opp og kunne korrigere. Det er jeg ikke sikker på om skjer alle steder, sier Eriksen, som viser til en kamerats teori som eksempel.

FÅR KRITIKK: Rikard Norling.

— Da vi spilte, så var det hobbyen vår, mens vi hadde trening og studier på dagtid. Vi var tøffere med hverandre, fordi vi ikke risikerte så mye. Nå er alt knyttet til å være en spiller på heltid, og det er mulig man er mer femi nå og tenker mer på å beskytte seg selv.I kjølvannet av Branns fiaskosesong har mye av oppmerksomheten vært rettet mot Rikard Norling og Brann-ledelsen.

— Spillerne har gått under radaren, og har fått altfor lite kritikk. Spillerne burde vært voksne nok til å si fra på et tidlig tidspunkt, og de burde ha tatt et enda større ansvar for å være godt nok trent selv, mener Tore Strand.

At misnøyen fra spillerne er et resultat av utfallet av sesongen, utelukker ikke Bengt Eriksen.

— Jeg har aldri hørt noen gang klage på treningsmengden hvis de har kommet på medaljeplass. Det kommer en del argumenter slepende til torgs når du rykker ned, sier han.

Det har lenge vært knyttet kritikk og spørsmål til Brann treningsmetoder og antall treninger denne sesongen. Blant annet har ikke laget hatt en eneste fysisk test.

— Man kan teste seg for å finne ut om man er godt nok trent eller ikke - og være åpen om resultatene. Først da kan man måle seg med andre og bidra til at en toppidrettskultur utvikles. Det er klart at spillerne bør være voksne nok til å ta ansvar for egen trening, men i praksis gjør ikke alle det som forventes, og da må det brukes mer pisk fra trenerne, mener Tore Strand.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Refser styret etter Bruun-Hanssens avgang

  2. Nekter å svare på om styret presset Bruun-Hanssen ut

  3. Tidligere Monaco-direktør åpner for Brann-samtaler

  1. Fotball 1. div
BT anbefaler

I denne bydelen vil få studenter bo. – Det har aldri skjedd at en student har tatt kontakt.

Ekspert råder studentene til å se utenfor sentrumskjernen. Det er studentene ikke interessert i, ifølge Studentskipnaden på Vestlandet.

LES SAKEN