Savnet av toppscoreren ble for stort for Åsane

Åsane klarte aldri å hevde seg i toppkampen

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Kristiansund–Åsane 2–1 (1–0)

Savnet av toppscoreren var tydelig borte mot Kristiansund. Geir André Herrem måtte holde seg hjemme med en lårhøne, og det preget Åsanes angrepsspill stort i toppkampen.

— Det var ikke planen at Herrem ikke skulle bli med til denne kampen, sier trener Kjetil Knutsen.

Treneren har sett superspissen avgjøre flere kamper i år. Med sine 7 mål på åtte kamper sier det seg selv at han er avgjørende for laget.

TOPPKAMP: Åsane kunne tatt plass blant topplagene, men kom aldri opp på det nivået treneren ønsket. (Arkivfoto)

— Han fikk en lårhøne på torsdag, og det var sjanseløst å la han spille. Vi kunne ikke ta noen sjanser, og må ha friske spillere på banen. Da syntes vi det var bedre at andre fikk sjansen, sier treneren.

Les også

Skål! Brann er ett poeng fra medaljeplass

— Ett stykke unna maks-nivå

For det var ikke den store kampen i Kristiansund søndag. Hjemmelaget scoret på ett frispark etter 38 minutter, og ingen av lagene skapte de store sjansene i den første omgangen.

— Jeg føler ikke vi kom helt opp på det nivået vi skulle være i dag. Vi var ett stykke unna maks prestasjon. Noen spillere var ikke der de skal være, og da blir det tungt og vanskelig, sier Knutsen.

Laget fra Bergen nord har prestert godt i år. Med seier mot Kristiansund ville de fått like mange poeng som motstanderen. Men uten den kreative kraften i Herrem er på topp, var det Kristiansund som avgjorde toppkampen.

Etter 81 minutter avgjorde Amidou Diop i realiteten kampen. Og selv om gjestene prøvde på en innspurt, og Kristoffer Stephensen satt inn et flott mål med hodet på overtid, startet innspurten for sent.

— Dessverre ble det for sent med den innspurten. Vi forventet mer tid fra dommeren, men han bestemmer og det fikk vi ikke.

Les også

Da Daniel Braaten strøk prøvespilleren på kinnet, skjønte Brann-sjefen at de måtte hente ham

Kommer sterkt tilbake

— Vi gjør ikke en dårlig fotballkamp i dag, men ikke mer enn en OK kamp. Hvorfor vet jeg ikke, men det får vi prøve å finne svar på.

Nå er det viktig for laget å reise seg igjen neste kamp mot Levanger. Etter tapet mot Sandefjord på 16. mai, var de oransje raskt tilbake igjen når de knuste Fredrikstad på hjemmebane sist.

Knutsen lover at laget skal komme tilbake neste kamp. Men er klar på at Åsane ikke er ett topplag enda.

— Det er ikke unaturlig at vi varierer i press. Vi har ikke den stabiliteten i laget enda, hvor vi kan forvente å vinne hver kamp.

— Vi har stått fint så langt, og håndterer å tape en fotballkamp, sier treneren.

Publisert: