Askar om cuptrekningen: - Jeg trodde det var en spøk

Det blir et gjensyn med utleide Amin Askar på Stadion når Brann møter Sarpsborg i cupens 4. runde. Åsane møter Odd i Skien.

PÅ GJENSYN! Amin Askar er utleid fra Brann til Sarpsborg 08. Nå møtes de to lagene i neste runde av cupen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Alle de åtte gjenværende lagene fra lavere divisjoner trakk motstand fra Norges høyeste nivå under trekningen av cupens 4. runde fredag.

Åsane var blant lagene som kom minst heldig ut av trekningen, da de skal møte fjorårets eliteserietreer Odd Grenland i Skien.

Brann var litt mer fornøyde. De skal møte Sarpsborg på Brann Stadion.

4. runde-kampene spilles 24. og 25. juni.

— Sarpsborg har et bedre lag enn på mange, mange år, så det er ingen enkel trekning. Samtidig slapp vi både Rosenborg og Molde, så jeg vil si at dette er en midt-på-treet-trekning, sier Brann-kaptein Erlend Hanstveit.

Spesielt gjensyn

Dermed blir det et gjensyn med Amin Askar på Brann Stadion. Kantspilleren er som kjent leid ut til Sarpsborg ut denne sesongen, og vil med stor sannsynlighet være en del av troppen som møter Brann i cupen.

Da Askar fikk høre om trekningen på trening, trodde han ikke på det.

— Først trodde jeg det var en spøk, men det var det jo ikke. Det kommer til å bli en spesiell kamp, sier Askar, som ikke hadde sett for seg å spille på Brann Stadion denne sesongen.

— Det kommer til å bli spesielt. Jeg var der i fjor og jeg skal spille der neste år, i tillegg kjenner jeg jo alle i Brann. Men jeg er på jobb, og jeg kommer til å gå på banen med et ønske om å vinne, sier mossingen.

- Hvordan vurderer du styrkeforholdet mellom Sarpsborg og Brann?

— At vi spiller på bortebane har litt å si. Det legger presset litt mer over på dem. De er en storklubb med en stolt historie, men vi er nok et bedre fotballag akkurat nå. Det kommer til å bli en åpen kamp, hvor vi nok må finne oss i å være favoritter, sier Askar.

Brann tapte begge kampene mot Sarpsborg forrige sesong. Østfoldingene har fått en enkel vei til 4. runde, ettersom de kun har møtt motstand fra 2. divisjon og nedover. I forrige runde ble Gjøvik-Lyn slått 2–0.

Les også

RBK mot Tromsdalen, Molde møter Kvik Halden

Misfornøyd Åsane-trener

Det samme gjelder Åsanes motstander Odd, som slo ut Starts overmenn, Vindbjart, i forrige runde. Åsane skrev klubbhistorie da de tok seg til 4. runde i cupen for første gang onsdag. Sannsynligheten for at de kommer seg enda et steg videre sank betraktelig etter at trekningen var unnagjort.

IKKE FORNØYD: Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Å måtte spille mot Odd i Skien, var ikke trener Kjetil Knutsen særlig fornøyd med.— Nei, ikke spesielt, sier han kontant og legger til:

— Trekningen ble jo som om NFF skulle ha satt opp kampene selv. Det er jo ingen eliteserielag som møtes, sier han.

- Hvilke sjanser gir du Åsane i Skien?

— Det er vanskelig å si, men vi skal ha en veldig god dag for å klare det. Det vet vi godt, sier Knutsen, som så på Odd som ett av de verste lagene å møte.

— Rosenborg og Molde var de to verste, deretter fulgte Odd. Vi har ikke akkurat vært heldige, sier han.

Publisert: