Usman Sale ferdig i Viking

– Jeg vil ikke kommentere dette nå, sier Sale.

Usman Sale har høyst trolig spilt sin siste Viking-kamp.
 • Stig Nilssen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Stavanger (Aftenbladet): Det har gått rundt seks uker siden Viking-spilleren Usman Sale (24) skulle møtt på trening etter sommerferien i Nigeria. Han har fortsatt ikke kommet.

Viking har hele tiden svart at de vil ta en full gjennomgang av saken og snakke med Sale før de uttaler seg om mulige konsekvenser. Men etter det Aftenbladet kjenner til, er det nå besluttet at kontrakten hans blir terminert.

– Vi har fått beskjed om at det nok blir utfallet. Jeg vil ta turen til Stavanger for å snakke med Viking om saken når Sale er tilbake, bekrefter agent Atta Aneke overfor Aftenbladet.

Fikk ikke fly til Norge

Situasjonen oppsto da Usman Sale skulle reise tilbake til Norge og Stavanger etter endt ferie i Nigeria i sommer. Ifølge Aneke og Sale ble Sale frastjålet lommeboken og oppholdskortet sitt før han dro ut av Norge.

Ifølge Aneke dro Sale derfor til politistasjonen og fikk et skriv han ble fortalt ville virke som et bevis på oppholdstillatelsen. Det fungerte da han skulle ut av Norge, men ikke da han skulle tilbake.

Les også

Agenten tar Sale i forsvar: – Han er oppriktig lei seg

Usman Sale ble rett og slett nektet å sette seg på flyet som skulle ta ham til Stavanger.

Sale: – Ikke min feil

– Spilleren handlet i god tro, og er oppriktig lei seg for det som har skjedd. Da synes jeg det er dumt at han blir seende ut som en som bare har lyst å forlenge ferien sin med noen dager. For det er virkelig ikke det som er tilfellet her, sa Aneke til Aftenbladet forrige måned.

– Det er ikke min feil, det er bare at jeg har mistet visumet mitt. Og jeg kan ikke reise uten det, skrev Usman Sale i en melding til Aftenbladet for en måned siden.

Usman Sales kontrakt med Viking løp ut denne sesongen, men den får han neppe fullføre.

Ettersom ambassaden i Nigeria ikke lenger utsteder visum, dro Sale til visumkontoret i Ghana to ganger for å ordne opp. Men heller ikke der fikk han de nødvendige papirene.

– Uakseptabelt

Viking-trener Bjarne Berntsen har hele tiden vært krystallklar på at det er Usman Sales eget ansvar å ha papirene i orden, og at det er uakseptabelt å ikke møte på jobb.

Les også

Usman Sale til Aftenbladet: – Redd jeg ikke får spille for Viking igjen

– Det er helt uakseptabelt å ikke komme når du skal. Det er faktisk hans eget ansvar å ha orden på visum og pass. Slike ting liker jeg overhodet ikke. Dette er faktisk jobben hans, sa Berntsen.

Berntsen understreket at han aldri har hatt problemer med Sale tidligere, og opplever ham som en spiller med gode holdninger.

Sale vil ikke kommentere saken

Selv skjønte Sale hvilken vei dette bar allerede for en måned siden. Da uttalte han til Aftenbladet at han var redd han hadde spilt sin siste kamp for Viking.

Aftenbladet var i kontakt med Usman Sale onsdag, men han ønsket ikke å kommentere saken før han var tilbake i Norge. Det anslo han ville skje neste uke.

Usman Sales kontrakt med Viking løp ut etter inneværende sesong. Han kom til klubben for snaut fire år siden etter at Viking hadde vært i Nigeria og plukket ham og Aniekpeno Udo ut blant en rekke talenter som viste seg fram for Viking.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Viking FK
 2. Fotball
 3. Eliteserien
BT anbefaler

Det var «vinn eller forsvinn». Nå har hun tapt gårds­striden for tredje gang.

Saken om Haugland bondegård har vært oppe i Høyesterett. Men også der tapte Malene Johnsen og naboen saken.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Hemmelig super­stjerne skulle samle 45.000 mennesker på Dokken. Nå er det avlyst.

 2. Trøbbelet for Bybanen er løst

 3. Politiets søk går over i ny fase

 4. Her satt han og gamet. Så ble rommet pepret med stein.

 5. Øyvind oppdaget at en kjenning er antivakser. Hvordan skal han forholde seg til det?

 6. Helsedirektoratet mener Øygarden er i en kritisk situasjon. – Det var egentlig veldig udramatisk.