Klæbo skal prøve seg i ny idrett: – Det blir artig

Sju dager etter verdenscupavslutningen i Canada reiser Johannes Høsflot Klæbo til Madrid. Der skal han delta i konkurranse i ny idrett.

Publisert Publisert

Johannes Klæbo vant igjen lørdag. Her fra verdenscupen tidligere denne sesongen. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

  • Anne-Marit Dahl

DAVOS/TRONDHEIM: Johannes Høsflot Klæbo syns det holder med fem konkurranser i verdenscupen før jul.

Søndagens 15 km fristil går uten lederen av verdenscupen.

– Jeg har bestemt meg for å stå over. Forrige uke var ikke perfekt, og nå fikk jeg med meg 100 viktige poeng, sier Klæbo.

Les også

Norsk overraskelse i tårer – Klæbo vant igjen

Følger sin egen plan

Han bryr seg ikke om at konkurrentene vil sanke viktige poeng i kampen om den gule trøya.

– Jeg skulle absolutt ha gått, men jeg tror at mange gjør en feil når de blir så opphengt i poengene som deles ut. Jeg må ha fokus på mine planer og ikke på hva de andre gjør. Jeg har gått fem gode renn og skal få meg en god treningsperiode nå. Kanskje går jeg et lokalt juleskirenn også, sier Klæbo.

Han reier derfor hjem til Trondheim på søndag og har fullt fokus på Tour de Ski. Men han har også et annet treningsmål. I slutten av mars skal han nemlig løpe halvmaraton i Madrid sammen med gode kompiser.

– Ja, jeg skal være med å løpe halvmaraton, og jeg skal springe så fort jeg kan, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Les også

Northug etter kvinnesprinten: – Det er urovekkende

Johannes Høsflot Klæbo står over 15 km fristil søndag. Han tar juleferie etter å ha vunnet sprinten i Davos foran kompis og rival Lucas Chanavat fra Frankrike. Foto: PATRICK STEINER / BILDBYRÅN

Halvmaraton i Madrid

I hele høst har han gjennomført løpeøkter med kompisene fra tida som elev ved Heimdal videregående skole i Ranheimshallen. Selv om de fleste av dem har liten erfaring med halvmaraton, peiler kompisene seg inn på sterke sluttider fra 1 timer og 15 minutter til 1,5 time.

– Jeg vil ikke ha trent spesielt for det, men jeg kjører noen økter i Ranheimshallen. For min del blir det artig å ha en tur, men jeg er et konkurransemenneske og skal bite i fra meg, lover Klæbo.

Akkurat det gjorde han i Davos også. Men triumfen i Sveits ble et milimeterdrama mellom Byåsen-løperen og franske Lucas Chanavat.

– Jeg synes han virket veldig sterk i hele dag. Selv ble jeg piggere og piggere utover i heatene, og tenkte at jeg kunne avgjøre løpet på oppløpet. Det ble en tett og artig sak, oppsummerer Klæbo etter duellen mot franskmannen som han er en god kompis med.

Les også

Leste du denne? Landslaget ikke nok for Klæbo: Vil trene fast med utenlandske rivaler

Johannes Høsflot Klæbo vant lørdagens sprint foran Lucas Chanavat og Håvard Solås Taugbøl. Foto: PATRICK STEINER / BILDBYRÅN

Unner rivalen seier

De to deler gjerne treningshemmeligheter med hverandre og trente nylig sammen på Skeikampen.

– Hvordan er det å nesten hjelpe Chanavat til seier?

– Jeg hadde unnet ham en seier, men jeg måtte gjøre alt for å vinne 100 poeng i dag, sier Klæbo.

Med lørdagens sprintseier ble Johannes Høsflot Klæbo den første herreløperen som har vunnet fem verdenscupsprinter på rad. Og nå står 23-åringen bokført med 30 verdenscupseire totalt.

– Petter Northug har 38 verdenscupseire og Bjørn Dæhlie flest med 46. Hvordan er det å nærme seg de to langrennsheltene i antall seire?

– Jeg fikk høre i dag at det er sånn, og det er veldig stas å komme seg på ei sånn liste. Dette er utøvere som jeg har sett opp til. Det er veldig kult, og jeg skal jobbe på videre, sier Klæbo som tok sin første seier i verdenscupen under sprinten i Estland i februar i 2017.

1030 dager senere har Byåsen-løperen vunnet akkurat like mange seire som Gunde Svan, Vladimir Smirnov og Martin Johnsrud Sundby.

Til sammen hadde Norge fire løpere blant de sju beste på sprinten i Sveits. Håvard Solås Taugbøl ble nummer tre, Sindre Bjørnestad Skar nummer fire og Erik Valnes nummer sju.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Langrenn
  2. Johannes Høsflot Klæbo
  3. Petter Northug